Dit is waarom de leden van het Britse koningshuis nooit handtekeningen uitdelen


Ze moeten mensen die een handtekening willen helaas teleurstellen

De Britse Royals hebben aardig wat regels in hun leven waar zij zich strikt aan moeten houden. Zo mag prins George tot zijn achtste levensjaar geen lange broeken dragen, want een jongetje in een lange broek wordt gezien als iemand uit de middenklasse en eten de Royals geen knoflook. Ze mogen wel handen van mensen schudden mits ze handschoenen dragen. Iets anders wat de Royals niet mogen is zomaar een handtekening zetten.

Als je een Royal om een handtekening vraagt zal het antwoord helaas altijd ‘nee’ zijn.

Vervalsing
Uiteraard hebben de leden van het Britse koningshuis hier een goede reden voor. Onder andere William, Kate en Harry willen immers niet dat hun handtekening wordt vervalst. Daarom zie je hen nooit richting het publiek lopen om pen en papier van hun bewonderaars aan te nemen. Om teleurstellingen te verkomen gaan ze daarom nooit op een verzoek van het publiek in. Prins Charles gaat er nog weleens op in en antwoordt dan eerlijk: ‘Sorry, maar dat mag ik niet doen.’

Protocol breken
Hoewel de Royals zich strikt aan de voor hen opgelegde regels houden, zijn deze weleens gebroken. Zo brak Prins William in juni het protocol. De leden van het koningshuis mogen alleen aangeraakt worden door middel van het geven van een hand. Echter was de prins in juni zo geraakt door de verhalen van de slachtoffers van de Grenfell Tower dat hij een verdrietige weduwe omhelsde.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Story | Beeld: Commons Wikimedia, Frankie Fouganthin Kate