Kijkers DWDD diep onder de indruk van verhaal Britt Dekker over haar gestorven vader

vader

De vader van Britt heeft al meerdere levens gered

Vlogger en reality-ster Britt Dekker was donderdagavond te gast in De Wereld Draait Door, waar ze aanvankelijk aan tafel schoof om over haar paardenvlogs te praten. Het gesprek nam echter een andere wending toen het onderwerp op haar onlangs overleden vader kwam en met haar verhaal maakte Britt diepe indruk. 

Met tranen in haar ogen vertelde de spontane blondine dat de organen van haar vader al zes mensenlevens hebben gered.

Verdrietig
Gastheer Matthijs van Nieuwkerk vroeg Britt naar haar vader, wat meteen emotie losmaakte. “Ik weet niet of ik er heel goed over kan vertellen, want soms word ik wel verdrietig”, begon Britt. Toch wilde ze het verhaal vertellen, zeker in het kader van de donorwet. Haar vader had een pasje in zijn portemonnee, dat aanvankelijk door de artsen niet eens herkend werd als donorcodicil. Vader Willem had zich pas geregistreerd als donor. “Hij was niet meer te redden, maar inmiddels heeft hij al zes levens gered. Dat vind ik wel heel cool”, aldus een zichtbaar geëmotioneerde Britt. “Wij kunnen hem niet meer terugkrijgen, maar hij kan wel andere mensen helpen.”

Nieuwe donorwet
Dekker spreekt hiermee ook haar steun uit voor de actieve donorwet, waarbij iedereen potentieel orgaandonor wordt, tenzij expliciet anders aangegeven. “Als je niet wil dat je organen gedoneerd worden, dan neem je toch gewoon even moeite om dat briefje in te vullen?” aldus Britt. Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat er onder de Nederlanders verdeeldheid heerst over de nieuwe wet. Een kleine meerderheid van de Nederlanders (51%) is voor het nieuwe donorsysteem, terwijl 43 procent het huidige systeem wil handhaven.

Bekijk het fragment hieronder:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD, DWDD | Beeld: videostill De Wereld Draait Door