Serieuze Britt Dekker bij ‘Jinek’: actie om dieren te redden krijgt daverend applaus van publiek

Britt Dekker dieren

Britt Dekker komt op voor de dieren in de Oostvaardersplassen

In deze winterse tijden waarbij honderden dieren in de Oostvaardersplassen lijden aan extreme honger schiet dierenliefhebber Britt Dekker (26) te hulp. In de uitzending van Jinek gisteravond houdt Britt een serieus betoog om massale sterfte bij deze dieren te voorkomen. 

Haar heldenactie en goed onderbouwde motivatie veroverde de harten van alle kijkers.

Dierenliefhebber

Dat Britt een grote liefde heeft voor dieren, weten veel van haar fans allang. Deze dierenliefde heeft ze omgezet in een heldenactie waarbij ze 3000 hooibalen wist te regelen voor de extreem ondervoede dieren die leven in de Oostvaardersplassen. Volgens Britt is het hard nodig om de dieren bij te voeden omdat op het moment veel dieren sterven aan een akelige hongerdood, omdat er simpelweg te weinig voedsel voor de dieren in het natuurgebied te vinden is.

Omheind gebied

Er is volgens Britt geen sprake van natuurlijk verloop, waarbij de eeuwenoude wet van het het recht van de sterkste geldt. Dat het gebied omheind is, maakt het volgens haar onmogelijk om de natuur haar gang te laten gaan, simpelweg omdat het een door mensen gebouwde plek is. “Het is eigenlijk een soort van natuurtje spelen. De natuur is hard, en natuurlijk kunnen we niet alle dieren helpen. Ik vind dat als je als mens iets bedacht hebt en maakt, dan moet je ook met diezelfde mensenhanden ervoor zorgen.”

Discussie

Bij Jinek aan tafel discussieert Britt met Ad Meijer, gedeputeerde van de provincie Flevoland en in die hoedanigheid medeverantwoordelijk is voor het beleid. Meijer stelde haar actie te begrijpen, maar stipte ook de mogelijke gevolgen aan: “Ik vind dat je wel moet nadenken wat de effecten zijn als er voedsel op een onoordeelkundige manier wordt gegeven.” Britt verweerde zijn verhaal met een glimlach: “Maar u bent ook heel slim, wat zou u als oplossing geven, dan? Wat is uw persoonlijke mening? Wat u met uw vrouw bespreekt als u thuis bent, daar ben ik wel benieuwd naar.” Daar gaf Meijer wijselijk geen antwoord op, maar Britt kon rekenen op een welgemeend applaus. Zo serieus zagen we haar nog niet eerder. En de mensen op Twitter? Die waren het lovend met de blondine eens.

Bekijk het hele fragment van Jinek hier:

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NPO | Beeld: videostill