Britt Dekker deelt verdrietig nieuws met haar volgers

Een verdrietige dag voor tv-persoonlijkheid Britt Dekker

De 27-jarige Britt Dekker deelt verdrietig nieuws met haar volgers op Instagram. Ze laat weten dat haar prachtige paard Vito, een paard waar ze al vele wedstrijden mee heeft gereden, moet stoppen met het rijden van wedstrijden. Voor de paardenliefhebster komt dit als een grote klap. Door middel van een videopresentatie van verschillende foto’s met Vito maakte de blondine het nieuws bekend.

In een emotioneel bericht maakt Britt het verdrietige nieuws bekend.

Uitgegleden in de wei

Britt begint haar bericht op Instagram met de reden waarom haar geliefde paard Vito geen wedstrijden meer kan rijden. “Een paar maanden geleden is Vito uitgegleden op de wei en voelde hij zich ineens minder goed en kon moeilijk opstaan. We dachten dat dat kwam doordat er daarna een slijmbeurs ontsteking bij zijn knie zat. Dat ging vrij snel over, maar hij was nog niet de oude.” Ze meldt dat na enkele maanden rust bleek dat het paard nog niet de oude bleek te zijn en er een dierenarts aan te pas moest komen.

Vervroegd pensioen

“Hij mag nooit meer mee op shows en nooit meer mee op wedstrijd.” Om deze reden zal het Friese wedstrijdpaard met vervroegd pensioen gaan. “Op een hele leuke plek en met heel veel rust zit de kans er volgens de dierenarts zelfs in dat het iets beter gaat worden en hij af en toe een lekker buitenritje mag maken.” Op het YouTube-kanaal van Britt zelf zal ze een uitgebreide video gaan plaatsen waarin ze meer uitleg geeft over de droevige situatie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Verdrietig nieuws over Vito.. ? • Een paar maanden geleden is Vito uitgegleden op de wei en voelde hij zich ineens minder goed en kon moeilijk opstaan. We dachten dat dat kwam doordat er daarna een slijmbeurs ontsteking bij zijn knie zat. Dat ging vrij snel over maar hij was nog niet de oude. Voor de zekerheid kreeg hij twee maanden rust en scharrelde lekker de hele dag buiten rond. Na die twee maanden rust was het nog niet beter en heeft de dierenarts hem verder onderzocht. Uit dat onderzoek kwam dat hij heel weinig gewrichtsvloeistof aanmaakt bij diezelfde knie op zijn achterbeen en dat hij hierdoor nooit meer helemaal de oude wordt. Dat vloeistof zit tussen het bot en de pees en zorgt dat je soepel kunt bewegen. Hij mag nooit meer mee op shows en nooit meer mee op wedstrijd. Ik reed altijd zo’n 4 keer in de week op hem, meestal zonder zadel en het was elke rit genieten. Altijd als ik super gestresst was door werk, was ik na een ritje op Vito helemaal ontspannen. Ik ken geen braver paard dan hem, wat een plezier en avonturen hebben we gehad. Samen gezwommen, gegaloppeerd op het strand, de gaafste shows gereden, heel veel fans blij gemaakt en nog veel meer? Hij gaat nu vervroegd met pensioen, op een hele leuke plek en met heel veel rust zit de kans er volgens de dierenarts zelfs in dat het iets beter gaat worden en hij af en toe een lekker buitenritje mag maken, I HOPE SO?? Morgen vertel ik jullie meer in een video @paardenpraattv #liefstefriesooit #vito #blackbeauty #friesian #horse #horsesofinstagram

Een bericht gedeeld door Britt Dekker (@brittdekker92) op

Lees ook: Patty Brard supertrots op haar nieuwe gewicht

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard, Instagram Britt Dekker | Beeld: Videostill, YouTube