Brrr! Déze chips is blijkbaar gemaakt van restjes dierenvoer…

De chips werd per toeval uitgevonden

Het is het tegenovergestelde van gezond, maar het is zo lekker: een grote zak chips leegeten. Lekker graaien terwijl je op de bank hangt en naar je favoriete tv-programma kijkt. Staat voor jou zo’n degelijke avond op het programma? Dan is dit wellicht een interessant chipsnieuwtje voor je.

Er is namelijk een chipsoort die is gemaakt van restjes dierenvoer. Nee, het is nu niet nodig om in paniek te raken. Veel dingen die voor dieren geschikt zijn om te eten, kan door ons ook prima genuttigd worden. Volgens The Huffington Post bestaat het chipje Cheetos eigenlijk uit resten dierenvoer.

Dierenvoeding 
De oranje chips werd in 1932 uitgevonden door Flakall Corporation, een Amerikaans bedrijf dat dierenvoeding maakt. Het ontstond per toeval. Het bedrijf gebruikte grote machines om het dierenvoer fijn te malen. Maar deze machine moest zo nu en dan natuurlijk ook schoongemaakt worden en daarvoor gebruikte het bedrijf vochtige maïskorrels.

Terwijl de machine werd schoongemaakt, werd deze warm waardoor de maïs ging poffen. Een van de medewerkers nam de gepofte maïs mee naar huis en bracht ze hier op smaak. En tadaa: een nieuwe chipssmaak was geboren.

Wil je dit bericht nog een keer lezen? Bewaar ‘m dan op Pinterest.

Bron: Flair | Beeld: Pixabay