Zó zag de bruiloft van John F. en Jackie Kennedy eruit, wat een plaatje!

Kennedy

Het evenement van de eeuw!

Jacqueline Lee Bouvier en John F. Kennedy zijn getrouwd op de morgen van 12 september 1953 in St. Mary’s Roman Catholic Church in Newport, Rhode Island. Er waren op het fifties glamourhuwelijk maar liefst 800 gasten aanwezig. Wij laten het je zien! 

Het Kennedy-huwelijk was het evenement van de eeuw.

Kennedy bruiloft
64 jaar geleden stapten John F. Kennedy en Jacqueline Lee Bouvier in het huwelijksbootje. Kennedy, een knappe en jonge senator  van Massachusetts en Jacqueline, een meisje uit een welgestelde New Yorkse familie. Jacqueline werd na haar afstuderen aangenomen bij de Washington Times-Herald’s. Ze ontmoette Kennedy op een dinnerparty in Georgetown; het klikte meteen tussen de twee. Na twee jaar daten vroeg John haar ten huwelijk met een ring met een 2.88 karaat diamant.

In het water
Het huwelijk van het glamourkoppel was hét event van het jaar; maar liefst 800 gasten maakten hun opwachting op het huwelijk van de eeuw. Jackie droeg een jurk van ivoorkleurig zijde met een boothals, ontworpen door Ann Lowe. De jurk bestond uit 45 (!) meter stof en was bijna niet op tijd klaar voor het huwelijk omdat een waterleiding was geknapt in het atelier waar de jurk werd gemaakt; de bruidsjurk en jurken van de bruidsmeisjes zaten onder het water. Gelukkig werden alle jurken opnieuw gemaakt door Ann Lowe en haar team in de week voor de bruiloft en kon deze gewoon doorgaan.

Spektakel
Het huwelijk zelf was een waar spektakel; de bruid werd naar het altaar gebracht door haar stiefvader Hugh D. Auchincloss. Buiten stonden ruim 200o mensen te wachten om een glimp op te kunnen vangen van de bruid en bruidegom. De receptie werd na de ceremonie gehouden op de Hammersmith Farm, eigendom van de moeder van de bruid. Maar liefst 400 gasten woonden de receptie bij; het kostte het pasgetrouwde stel maar liefst twee uren om iedereen de hand te schudden. Na de receptie vertrokken mr. en mrs. Kennedy naar Mexico om daar te genieten van de huwelijksreis.

1. De gasten op het huwelijk stonden buiten in de rij te wachten totdat ze het pasgetrouwde koppel konden feliciteren

Kennedy

2. De eerste dans van John F. en Jackie Kennedy

Kennedy

3. De jurk van Jackie Kennedy was gemaakt van meters zijde. Zelf was ze er niet erg blij mee; ze had liever iets eenvoudigers gewild.

Kennedy

4. Het pasgetrouwde stel op de receptie

Kennedy

5. Jackie temidden van alle bruidsjonkers

Kennedy

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Vogue | Beeld: Vogue