Zoveel kostte de koninklijke bruiloft van prins Harry en Meghan Markle

Dat is nogal een fors bedrag…

Je trouwdag is iets waar menig koppel best een tijd voor heeft gespaard. De jurk, de locatie, de trouwauto, het eten, de receptie, bij elkaar kost het nogal wat. Het bedrag hiervoor loopt al snel in de duizenden. Echter liep het bedrag dat de bruiloft van Harry en Meghan kostte niet in de duizenden, maar in de miljoenen…

De bruiloft kostte 8 miljoen pond meer dan die van Kate en William.

Bruiloft

We weten allemaal wel dat een trouwerij niet goedkoop is, maar het bedrag dat gespendeerd wordt aan een koninklijke bruiloft loopt helemaal flink op. De bruiloft waar iedereen het dit jaar over had, was toch wel die van Meghan en Harry. Heel de wereld vond het maar wat fantastisch dat de voormalig Suits-actrice haar prins op het witte paard had gevonden. En de trouwerij waarmee ze hun liefde bezegelden mocht wat kosten, namelijk 32 miljoen pond! Wat neerkomt op 36 miljoen euro.

De jurk

Naar verluidt heeft de bruiloft van Harry 8 miljoen pond meer gekost dan die van zijn oudere broer William. Een van de verklaringen hiervoor is dat de beveiliging aangescherpt moest worden, vanwege een hoger dreigingsniveau door terrorisme. Ook kostte Meghans jurk meer dan die van Kate. Kate gaf 250.000 pond uit aan haar jurk en Meghan betaalde 390.000 pond.

Hoewel we niet alle kostenposten hebben, weten we wel van de volgende zaken hoeveel het heeft gekost:

  • Geluidssysteem: 232.810 pond
  • Vlaggen en banners: 14.081 pond
  • Betaling aan de raad: 1.084.512 pond
  • Reiskosten personeel: 3.875 pond
  • Accreditatiepassen: 2.907 pond
  • Meghans trouwjurk: 390.000 pond

En bovenstaande is dan nog maar een klein deel van de kostenpost.

Misschien vind je dit ook leuk: Dit is waarom Meghan Markle altijd te grote schoenen draagt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Videostill