Buurman Patricia Paay haalt fel uit: “Excuses naar Patricia? Ik dacht het niet!”

Maarten Oostvogel moet niets hebben van het excuses van Patricia Paay

Het is alweer een tijdje geleden dat de beruchte seksvideo van Patricia Paay uitlekte. Maar dat betekent niet dat de storm enigszins is gaan liggen. Integendeel, de strijd tussen Paay en haar buurman en ex-zakenpartner Maarten Oostvogel is allesbehalve over. Ze startte een rechtszaak tegen Oostvogel over een zakelijk geschil, maar deze zaak kreeg al gauw een extra dimensie door beschuldigingen over het lekken van de omstreden video naar de media.

Gezamenlijk statement
Paay beschuldigde Oostvogel ervan de video bewust te hebben gelekt om haar te beschadigen en wilde ook hierover een zaak tegen hem aanspannen. Daar lijkt ze nu op terug te komen, want ze zet de aangekondigde rechtszaak niet door. De polderdiva geeft aan dat de beschuldigingen aan het adres van haar buurman ‘ongegrond’ zijn. Tegen tijdschrift Quote vertelt ze dat er een gezamenlijk statement van haar en Oostvogel in aantocht is: “Ik vind het vervelend dat de suggestie is gewekt dat ik hem heb beschuldigd dat hij de seksvideo heeft gelekt. Ik hield het in het midden. Nooit heb ik het hardop gezegd. Maar als hij zegt dat hij het niet heeft verspreid, dan geloof ik hem. Mijn vermoedens bleken onjuist.’’

Derdenbeslag 
Oostvogel reageert verbaasd op het statement van Paay: “Ik ben op vakantie en hoor dit voor het eerst. Dit is best mooi, maar ze heeft me een jaar lang zwartgemaakt. Dus excuses? Ik dacht het niet. Tenminste, eerst eens zien wat er concreet gaat gebeuren. Ik heb nog niets van haar gezien.’’ Hij gaat verder: “Ik heb er geen enkel belang bij om haar imago te beschadigen, deze hele zaak is complete onzin. Ik ben gewoon een keurige zakenman.” Ook zegt hij dat hij door de kwestie een behoorlijke financiële schade opliep. Volgens Quote zou Oostvogel nu een claim hebben ingediend bij Paay en zinspeelt hij op een ‘derdenbeslag’ bij GeenStijl en videosite Dumpert om geld te zien.

Bron: Telegraaf | Beeld videostill