Oud-gitarist van BZN Cees Tol is overleden

Hij overleed gisteren in het ziekenhuis

De oud-gitarist van de destijds immens populaire popgroep Band Zonder Naam, Cees Tol, is overleden. Cees overleed gisteren in het ziekenhuis aan de gevolgen van een longontsteking die plotseling kwam opzetten. Cees Tol werd 70 jaar oud.

Een woordvoerder van Volendam Music heeft het verdrietige nieuws bevestigd.

BZN

Cees Tol, voluit Cornelis Tol, was tussen 1966 en 1988 gitarist bij BZN. BZN was een popgroep die tussen 1966 en 2007 bestond. Cees verliet de groep in 1988 en samen met zijn broer Thomas ging hij verder als het duo Tol & Tol. Ook dit werd een succes: samen met zijn broer scoorde hij in 1990 een nummer 1-hit met het nummer Eleni.

Jan Smit

Ook werkte Cees nauw samen met de ook uit Volendam afkomstige Jan Smit. Cees schreef samen met zijn broer onder andere de hit Als de nacht verdwijnt. Op Instagram deelt Jan Smit een eerbetoon aan Cees. De oud BZN-gistarist was betrokken bij veel van Jans ‘prachtige successen’. “Cees was een prachtig mens met ongelooflijke droge humor! Hij zei niet veel, maar als hij sprak was het altijd raak. Ik wens zijn vrouw Tiny, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd… Cees, bedankt voor alles en het ga je goed daarboven”, schreef Jan bij de foto.

Bron: NOS | Beeld: Videostill YouTube