BZV-kandidaat Jelte over boerin Annemiek: ‘Ze stak anders in elkaar’

“Ik had verwacht dat Annemiek iets meer een beeld zou hebben van het leven buiten haar eigen leven”, aldus Jelte

Wie een brief stuurt naar een BZV-boer, hoopt toch stiekem de liefde te vinden. Voor Jelte was er helaas geen sprake van een vonk tussen hem en boerin Annemiek. Verre van zelfs. De Fries besloot in overleg met Annemiek om de logeerpartij vroegtijdig af te blazen. In een gesprek met KRO-NCRV blikt hij terug op de logeerweek.

Oppervlakkig

Het viel niet alleen de kijker op. Ook Annemieks logé Jelte merkte op dat de gesprekken met Annemiek oppervlakkig bleven. Hij kwam er daardoor achter dat hij en Annemiek geen match voor elkaar zijn. “Ze stak als persoon toch iets anders in elkaar. Het bleef een beetje oppervlakkig, de gesprekken. Waardoor je niet helemaal op een lijn kwam”, ligt Jelte toe.

Paardenwereld

Het viel de oplettende kijker ook al op dat Annemiek wel praatgraag was als het op paarden aankwam. Erik kon meepraten, maar voor Jelte was dat wat lastiger. Hij wist niet veel van paarden en Annemiek deed ook niet bepaald haar best om Jelte erbij te betrekken. “Het is een heel eigen wereld. Een eigen club, waar je niet zomaar tussenkomt als leek”, vindt Jelte. “Dan kun je meepraten en vragen stellen, maar echt vertrouwd zal dat niet binnen een week worden. Als de klik er dan niet helemaal is, ben je ook niet geïnteresseerd om alle vragen nog een keer te stellen. Ik had verwacht dat zij iets meer een beeld zou hebben van het leven buiten haar leven.”

Erik

Overigens leek het niet alleen einde verhaal voor Jelte te zijn. Ook Erik kon zijn biezen pakken. Aan de man voor wie ze beweerde gevoelens te krijgen, verkondigde ze droogjes dat het toch niets kon worden, omdat hij te ver weg woont en de boerin geen zin heeft in een latrelatie. Erik kon er maar weinig tegenin brengen. Aankomende zondag zien we of Yvon nog wat voor de beduusde Erik kan betekenen.

Lees ook: Freek van Noortwijk vertelt over zwangerschap Katja Schuurman: ‘Het gaat hartstikke goed’

Bron: KRO NCRV | Beeld: KRO NCRV, Linelle Deunk