De camera van je iPhone heeft déze bizarre functie en bijna niemand kent hem!

Kende jij deze rare iPhone functie al?

Een iPhone is een klein zak computertje waar je echt werkelijk alles mee kan. Bellen, WhatsAppen, films kijken en boeken lezen: noem het maar op. En o ja, je zou het bijna vergeten; er zit natuurlijk ook nog een hypermoderne digitale camera op. Er zitten zelfs zóveel functies op je iPhone dat je de helft waarschijnlijk niet eens kent, laat staan gebruikt. 

Wedden dat jij deze gekke functie ook nog niet kent?

Categorieën
Je iPhone kan namelijk precies aflezen wat er op foto’s staat! Het apparaat herkent duizenden objecten, scènes, omgevingen en gezichtsuitdrukkingen en hangt hier vervolgens een categorie aan. Een categorie kan bijvoorbeeld ‘bril’ zijn, of ‘tas’, of ‘jurk’. Dit kan je zelf testen door naar de Fotobibliotheek op je iPhone te gaan en bij ‘Albums’ op het zoekicoontje te klikken.

Trefwoord
Hier kan je vervolgens een trefwoord invullen, maar als je er zo niet één kan verzinnen kan je ook beginnen met een letter. Je smartphone laat dan een lijst met suggesties zien van trefwoorden die in jouw album staan. Niet alleen brillen worden gespot, maar ook eten, strand en zwembaden. Dat zijn allemaal nog onschuldige woorden, maar op social media ontstond ophef toen iemand erachter kwam dat de smartphone ook een mapje aanmaakt met foto’s waar een bh op staat. Mocht je dus een keer een kiekje in ondergoed of bikini hebben gemaakt, dan vind je die allemaal terug in een map.

Lijst
Benieuwd waar je allemaal op kunt zoeken? Toen Apple deze functie introduceerde, deelde ze ook een lijst met alle zoekwoorden. Die hele lijst vind je hier. Hoe de camera precies kan herkennen wat er op de foto staat, is niet bekend.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld Tips & Weetjes ©