Canadese man vindt kitten, realiseert zich pas later dat het een lynx is


Van veraf leek de lynx net een kleine kat

Mathieu Patry, een Canadese man, was aan het fietsen vlak bij zijn huis in de Frans-Canadese provincie Quebec. Uit zijn ooghoek zag hij een klein, pluizig diertje. Hij stapte af en liep eropaf, denkende dat het een eenzame kitten was. “Eerst dacht ik dat het een huiskat was, dus ik stapte van mijn mountainbike om te kijken”. Dat had-ie mis. De kat bleek een lynx te zijn.

Het diertje was moederziel alleen.

Lynx

Toen Mathieu dichterbij kwam, zag hij dat de kitten niet echt leek op een typische huiskat. Zijn nagels waren dikker en scherper en hij had ronde oren met pluisjes en een dikke, korte staat. “Ik zag zijn pootjes en dacht meteen dat het een lynx was,” zei Patry. “Toen zag ik zijn ronde oren en zijn kleine staartjes. Ik was best verbaasd dat het een lynx was!”


Beeld: Mathieu Patry 

Alleen

Mathieu trof de kitten helemaal alleen aan, maar wist niet zeker of het ook daadwerkelijk alleen was. De moeder kon best in de buurt zijn! Daarom leek Mathieu het verstandig om de kitten gewoon achter te laten. Als de moeder naar hem op zoek was, zou het anders alleen maar problemen opleveren. Toch kon Mathieu het diertje niet uit zijn hoofd zetten.

Mathieu keert de volgende dag terug naar de plek waar hij het diertje zag. Wat er toen gebeurde, lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2