Jeugdsentiment! Carlo & Irene kondigen reünie aan

Carlo Irene

‘Nog één keer die liedjes van weleer achter elkaar met iedereen brullen’

Carlo Boszhard en Irene Moors behoren voor veel mensen tot het jeugdsentiment. Het duo brak door in hun periode bij Telekids, en die programma’s en liedjes staan natuurlijk nog steeds in ons geheugen gegrift. Goed nieuws als je dit nog eens zou willen herbeleven, want Carlo en Irene hebben vanmorgen bij Qmusic een heuse reünie aangekondigd! 

Mysterieuze kaarten

Afgelopen week werden er bij Mattie Valk en Marieke Elsinga dagelijks mysterieuze kaarten bezorgd. Het waren uitnodigingen voor een reünie, maar verder ontbrak alle context. Elke dag kreeg het radioduo in hun ochtendshow een extra stukje informatie. Zo bleek de datum van de reünie 28 juni te zijn, de dag van de Foute Party van Qmusic. Ook kregen ze een geluidsfragment van twee personen te horen, een man en een vrouw. En als klap op de vuurpijl ontvingen ze een pot augurken – ook wel zure bommen genoemd. En toen vielen al snel alle puzzelstukjes op hun plek. Het moésten Carlo en Irene zijn.

Reünie

Vanmorgen om 8.00 uur zouden de mystery guests langskomen in de studio. “We hebben het nou zo gemanifesteerd dat het Carlo en Irene zijn dat ik echt…ik schrik me wild als er hier iemand anders binnen stapt”, zegt Marieke vlak voor het moment. Vervolgens gaat de deur van de studio open en jahoor: Carlo en Irene stappen binnen! “Daar zijn we!” zegt Carlo. “Het was niet echt onduidelijk, hè?” grapt Irene.

Mattie en Marieke zijn heel blij met deze hereniging, maar hebben natuurlijk maar één brandende vraag. “Maar even, het feit dat jullie nu door de deur komen lopen, betekent dit dan daadwerkelijk dat er een reünie gaat plaatsvinden van Carlo en Irene op de Foute Party?” vraagt Marieke. “Het woord is aan Irene Moors”, zegt Carlo. “Wij gaan eenmalig, voor de aller-, aller-, allerlaatste keer, een Telekids optreden geven” bevestigt Irene. “En waarom? Omdat het dit jaar, 25 jaar geleden is dat Telekids stopte.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mattie & Marieke (@mattiemarieke)

Leukste tv-tijd

Wij hebben veel herinneringen aan Telekids, maar hoe is die periode voor Carlo en Irene geweest – toen zij als twintigers hét Telekidsduo werden? “Het is de leukste tv-tijd van mijn leven geweest”, stelt Irene. “Sowieso het programma op zich, want alles kon en mocht en mocht bedacht, en niemand bemoeide zich daarmee. En ook het feit dat wij elkaar zo vonden, en ook heel snel. Dat was geweldig, dat was natuurlijk een cadeautje”, aldus de presentatrice. “En die lengte, tien jaar lang zo’n kinderprogramma mogen maken, dat is inderdaad een complete generatie.”

“Om het feit nu te vieren dat het toch echt niet niks was, die tienjaar Telekids, en dat het 25 jaar geleden is, vonden wij dit toch een uitgelezen kans”, zegt ze over de aanstaande reünie. “En omdat het een Foute Party is, om nog één keer die liedjes van weleer achter elkaar met iedereen te brullen.” Te leuk!

De Foute Party van Qmusic vindt plaats op 28 en 29 juni in de Brabanthallen. 29 juni is uitverkocht, voor 28 juni zijn nog tickets verkrijgbaar. 

Lees ook: Leuk nieuws: Diana Ross komt deze zomer naar Nederland

Bron: Instagram @mattiemarieke | Beeld: NL Beeld