Caroline van der Plas over De Slimste Mens: ‘Ik vind dit zo flauw’

caroline van der plas

De topvrouw van de BoerBurgerBeweging is niet blij met een verwijderd fragment

Afgelopen week was Caroline van der Plas te gast bij Humberto. Hier deed zij haar beklag over De Slimste Mens. Volgens Van der Plas is er namelijk in de show geknipt om ‘imagoschade’ voor Van Rossem te voorkomen. Wat vind jij hiervan?

Caroline van der Plas bij De Slimste Mens

Bij De Slimste Mens heeft Caroline van der Plas zich de afgelopen weken van haar slimste kant kunnen laten zien. De politica neemt echter geen blad voor de mond als het gaat om de montage van het programma. “Wij leggen ons hoofd op het hakblok bij De Slimste Mens. Ons imago staat ernstig op het spel.” Wat is er namelijk gebeurd? Volgens Van der Plas wist zij namelijk Maarten van Rossem te verbeteren.

De D in D-Day

Waar gaat het dan precies om? Om één letter. Namelijk de D uit D-Day. Volgens Van Rossem is het namelijk niet precies duidelijk waar deze voor staat. Van der Plas meent echter dat dit voor Decision stond. Van Rossem gaf haar echter geen gelijk, en zei volgens de topvrouw van de BoerBurgerBeweging: “Dat is niet waar, daar heb ik echt nog nooit van gehoord.” En dat fragment is er nu dus uitgeknipt. Bij Humberto vraagt Van der Plas zich af of dat zo is gebeurd om imagoschade voor Van Rossem te voorkomen.

 

Googlen

Van der Plas was zo overtuigd van haar gelijk dat ze eenmaal thuis nog gegoogled heeft waar het vandaan kwam, en naar eigen zeggen klopte haar verhaal wel. Er blijken echter meerdere verschillende verhalen over de letter rond te gaan. Volgens Amerikaans tijdschrift TIME staat de D namelijk voor Day. “Het was simpelweg een manier om in code de dag aan te geven waarop de landing plaats moest vinden”, laat Directeur van het National WWII Museum Keith Huxen weten. Net zoals D-Day was er ook de term ‘H-Hour’, legt hij uit. Een andere theorie is dat de term D-Day een afkorting is van de term ‘Departed date‘ (vertrekdatum). Volgens auteur Robert Hendrickson komt deze theorie uit een brief van generaal Eisenhower uit 1964 die hiermee een vraag van een burger beantwoordde. Kortom: theorieën genoeg! Wat vind jij, terecht dat het fragment eruit is geknipt? Of doet het programma de oprichtster van de BoerBurgerBeweging hiermee tekort?

Lees ook: Deze BN’ers doen mee aan het nieuwe seizoen van De slimste mens

Bron: Superguide, National WWII Museum | Beeld: Brunopress