Caroline van der Plas verlaat debat na opmerkingen van ander Kamerlid

Caroline van der Plas verlaat debat

‘Ik vind het geen veilige werkomgeving’, aldus Van der Plas

Afgelopen donderdagavond was het weer tijd voor een debat. Toch ging dit debat niet helemaal vlekkeloos. Zo besloot Caroline van der Plas (BBB) weg te lopen van het debat. Ze beweerde dat Tjeerd de Groot (D66) op een nare manier tegen haar zou hebben gesproken. Zo noemde ze de situatie zelf ‘onveilig’, waardoor ze besloot om weg te lopen van het gesprek.¬†

Weggelopen

Het debat ging afgelopen donderdagavond over tuinbouw, visserij en biotechnologie. Zo was NSC’er Rosanne Hertzberger aan het woord, totdat Van der Plas besloot haar te onderbreken. “Voorzitter, mag ik even een puntje van orde maken. Ik verlaat de vergadering. De heer De Groot zit mij hier allerlei dingen toe te bijten. En ik vind het geen veilige werkomgeving.” Iedereen reageerde verrast, zo ook De Groot zelf. “U mag het zelf verwoorden wat u heeft gezegd. Maar ik zit hier naar een debat te luisteren en ik ben hier niet van gediend”, gaat Van der Plas verder.

Filmpjes

Voorzitter Dion Graus probeerde de hele situatie nog een beetje te sussen, maar Van der Plas nam het voor gezien. “Voorzitter ik ben hier niet van gediend. Hier worden allemaal dingen tegen mij gezegd en de heer De Groot mag rustig zeggen wat hij zegt. Ik zit hier in een debat en zit te luisteren naar mevrouw Hertsberger. En er worden op een hele nare manier dingen tegen mij gezegd. Wij horen hier allemaal in een veilige werkomgeving te zitten. Als ik in een bedrijf zat en een collega zat naast me, dan was ik ook weggegaan. En dat ga ik nu ook doen”, aldus Van der Plas.

“De heer De Groot zegt dat ik ook ergens anders kan zitten, maar ik wens gewoon niet meer met hem in een ruimte te zitten.” Wanneer Van der Plas uiteindelijk de ruimte heeft verlaten laat ook De Groot van zich horen: “Voorzitter, mevrouw Van der Plas maakt hier filmpjes, net als DENK dat doet. En daar vroeg ik naar. Waarom maakt u filmpjes, van dingen die ze anderen zijn verwijt.”

Lees ook: Ook bij eigen partij ligt Pieter Omtzigt nu onder vuur

Bron: Metro Nieuws | Beeld: NL Beeld