Dit is de cast van het paasspektakel The Passion 2019

The Passion cast
The Passion zal dit jaar in Dordrecht plaats vinden

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat dit jaar het enorme paasspektakel plaats zal vinden in de stad Dordrecht. Het thema voor het evenement is ‘Je bent niet alleen’, waarbij de nadruk wordt gelegd op eenzaamheid en aandacht hebben voor elkaar. Lang hoeven we niet te wachten, want The Passion zal op 18 april (Witte Donderdag) plaats vinden.

En dit zijn de bekende Nederlanders die dit jaar zullen optreden tijdens The Passion.

Castleden

In het tv-programma Jinek werd de cast van het jaarlijkse muziekevenement voorgesteld. De hoofdrol van Jezus zal vervuld worden door Edwin Jonker en Edsilia Rombley zal de rol van Maria vertolken in de komende editie van The Passion. Presentator Martijn Krabbé neemt de rol van verteller op zich en acteur Porgy Franssen speelt Pilatus. De discipel Petrus zal gespeeld worden door Paul Sinha en rockzanger Lucas Hamming zal in de huid van Judas kruipen. Het verslag van de processie zal Klaas van Kruistum doen.

The Passion

Het jaarlijkse paasspektakel is een samenwerking van de EO en de KRO-NCRV. Deze negende editie van The Passion zal ook dit jaar live uitgezonden worden op NPO 1. Tijdens het muziekevenement zal de hashtag #jebentnietalleen gebruikt worden om het thema ‘aandacht voor elkaar’ te benadrukken. The Passion is ooit opgezet om het grote publiek kennis te laten maken met het verhaal van Jezus Christus. Het evenement belicht de laatste uren en de dood van Jezus aan de hand van bekende popnummers gezonden door bekende artiesten. Inmiddels is The Passion uitgegroeid tot een enorm muziekspektakel waar jaarlijks honderden mensen op af komen. Daarnaast lopen er jaarlijks ook duizenden mensen mee met de processie. Dit jaar zal er ook een digitale processie zijn, waarbij bezoekers van de website ThePassion.nl een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten tijdens de live-uitzending.

Lees ook: Waylon treedt op met legendarisch Live Aid Queen-optreden bij DWDD

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: KRO NCRV, Fotograaf: Jacqueline de Haas