Negen celebrities die een gevangenisstraf moesten uitzitten

Ook beroemdheden ontkomen niet aan de wet

Hoewel bepaalde dingen voor celebrities makkelijker voor elkaar te krijgen zijn, ontkomen ook zij niet aan de wet. Ook topsporters, acteurs en zangers worden veroordeeld als zij een misstap begaan en eindigen soms zelfs achter de tralies. Dat laatste was het geval voor deze negen celebs.

Felicity Huffman

Elke ouder wil natuurlijk dat zijn of haar kind op een goede school terechtkomt. Felicity Huffman had daar wel heel veel voor over. De actrice werd in 2019 schuldig bevonden van fraude, nadat ze 15.000 dollar betaalde om de scores van het examen van haar dochter op te krikken. Voor haar misdrijf moest de Desperate Housewives-ster 14 dagen celstraf uitzitten in de Amerikaanse staat California. Ook kreeg ze een boete van 30.000 dollar en een taakstraf van 250 uur opgelegd.

Bill Cosby

Vanuit verscheidene hoeken werd Bill Cosby beschuldigd van seksueel misbruik. In december 2015 werd hij vervolgd voor drie aanklachten wegens seksueel misbruik van een vrouw. In 2018 werd hij hiervan schuldig bevonden en keek hij een gevangenisstraf van minimaal drie tot maximaal tien jaar tegemoet en moest hij een boete betalen van 25.000 dollar. Hij zat kort vast in de Montgomery Country Correctional Facility waarna hij in september 2018 werd overgeplaatst naar een staatsgevangenis in Pennsylvania. Hij kreeg hier een eenpersoonscel toegewezen en mocht de eerste vier maanden geen contact hebben met andere gevangen.

Teresa Giudice

In oktober 2014 werden The Real Housewives of New Jersey-ster Teresa Giudice en haar man Joe veroordeeld voor faillissementsfraude. Beiden kregen hiervoor een gevangenisstraf opgelegd. Teresa moest 11 maanden zitten en haar man Joe kreeg 41 maanden opgelegd. De twee draaiden echter niet tegelijkertijd de bak in. De rechter liet de twee hun straffen apart uitzitten, zodat de ene ouders de zorg voor hun vier dochters op zich kon nemen terwijl de ander in de gevangenis zat.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2