Chantal Bles niet te spreken over interview in Flair: ‘Dit is gewoon sensatie zoeken’

Chantal vertelt met een brok in haar keel dat ze ontzettend verdrietig is

Ter ere van Moederdag gaf Chantal Bles onlangs een openhartig interview met Flair over het moederschap. In het gesprek vertelde de styliste kort over haar miskramen en haar overleden dochter. Het blad lichtte dit deel van het interview online uit en koos een misleidende kop. Veel mensen dachten daardoor dat Chantals dochtertje, Jada, was overleden. Dit schoot bij Chantal en haar man Robert Doornbos in het verkeerde keelgat.

Boos en verdrietig

Chantal plaatste gisteren een video op Instagram waarin ze vertelt dat ze ontzettend verdrietig en boos is. Ze deelt dat ze een leuk interview met Flair had over Moederdag. Ook vertelde ze in het gesprek kort over haar miskramen en overleden dochtertje. Zonder dat Chantal het wist, publiceerde het blad dit deel van het interview met een misleidende kop online. Zo was boven het artikel te lezen: ‘Chantal Bles over overleden dochter: ‘We verwerken haar dood beiden op een heel andere manier.’ Iets wat de blondine ontzettend verdrietig maakt. “Als je dat als kop eruit haalt, dan wordt dat uiteraard aan Jada gelinkt”, vertelt Chantal boos.

Veel vragen

Jada is de vierjarige dochter van Chantal en Robert. Het meisje voerde een jaar lang een pittige strijd tegen kanker. Inmiddels is Jada schoon verklaard en gaat alles goed met haar. Door het artikel van Flair denken mensen echter dat Jada is overleden. “Ik word nu opeens heel veel gemaild en gebeld, omdat er een kop bovenstond die ging over mijn overleden dochter. Iedereen linkt dit natuurlijk aan Jada.” De blondine vertelt vervolgens dat ze er helemaal doorheen zit. “We krijgen heel veel vragen en dat doet ons heel veel pijn en verdriet. Onze dag is echt naar de klote.” Ook vraagt de styliste zich af waarom media altijd op zoek zijn naar sensatie. “Het gaat niet over mijn werk, het gaat hier over mijn kind. Bozer kun je ons echt niet krijgen.” Flair heeft het artikel inmiddels verwijderd.

View this post on Instagram

Een ongebruikelijk filmpje van mij.. ik heb een interview gegeven aan @flair_nl voor de Moederdag special. Echter blijkt dat tegenwoordig niet alleen de roddel media maar alle media eigenlijk alleen op zoek is naar sensatie! Flair heeft ervoor gekozen om een kop te gebruiken online “we verwerken haar dood beide op een andere manier”. Uiteraard linkt iedereen dit aan Jada! Ik heb het heel kort gehad over de miskramen die ik heb gehad en uitgerekend daar word een kop van gemaakt. We zijn verdrietig en ontzettend boos dat er misbruik gemaakt word van ons verhaal. Nu hebben alle andere media dit ook opgepakt dankzij Flair ?? echt ongelooflijk! Dank aan mijn lieve volgers die mij hierop attendeerde ?? #boos #onbegrip #verdriet #flairfailed @robertdoornbos

A post shared by Chantal Bles (@chantalbles) on

Bijval

Op Instagram steken zowel bekende als onbekende Nederlanders de 34-jarige blondine een hart onder de riem. “Afschuwelijk! Laten we hopen dat iedereen hiervan leert”, reageert Kim Kötter. “Dit is zo verschrikkelijk en dit verdienen jullie absoluut niet. Sterkte en goed dat je dit deelt”, schrijft Soundos. “Je hebt zo gelijk. Waarom altijd weer willen scoren over de rug van iemand anders. Helaas krijgen we er allemaal mee te maken. En waarom? Ik vind het supergoed en dapper dat je het zo kenbaar maakt. Fijn dat je zoveel support krijgt. Liefs voor jullie”, reageert Wendy van Dijk.

Lees ook: Meghan Markle en prins Harry delen schattige video van Archies eerste verjaardag

Bron: Instagram Chantal Bles | Beeld: Hollandse Hoogte, Anneke Janssen