Wat gooeed! Chateau Meiland wint Gouden Televizier-ring 2019

De Meilandjes gaan aan de haal met de felbegeerde prijs

Het was een zenuwslopende avond voor tv-programmamakers van Nederland. Gisteravond werd vanuit de AFAS Live in Amsterdam de 54ste editie van de Gouden Televizier-ring uitgezonden. Drie grote tv-programma’s maakten nog kans op de gouden ring, waaronder publiekslieveling Chateau Meiland. Het was voor de meesten dan ook geen grote verrassing dat dit programma er uiteindelijk met de ring vandoor ging. Chateau Meiland was met 55 procent van de stemmen de absolute winnaar!

Chateau Meiland won de Gouden Televizier-ring ten koste van Beste Zangers en Expeditie Robinson.

De grote winnaar

Hét evenement waar Nederlandse programmamakers het hele jaar naar uitkijken: de Gouden Televizier-ring. Het ultieme doel: met de Gouden Televizier-ring naar huis gaan. Naast publiekslieveling Chateau Meiland streden ook Expeditie Robinson en Beste Zangers dit jaar om de felbegeerde prijs. Voor het RTL-programma Expeditie Robinson was dit zelfs al de vijfde nominatie. Toch ging Chateau Meiland, de grote verrassing van het jaar, er met de winst vandoor.

Prestigieus rijtje

De uitspraken van de flamboyante Martien Meiland en zijn familie zijn niet meer weg te denken van de televisie. Nederland heeft de familie in haar armen gesloten en dat blijkt ook uit de vele stemmen die het programma gisteravond kreeg. Het SBS-programma kan zich aansluiten bij een prestigieus rijtje aan tv-programma’s. Voorgaande jaren wonnen Beau van Erven Dorens met Five Days Inside (2018) en Arjen Lubach met Zondag met Lubach (2017).

Overige prijzen 

Natuurlijk was de Gouden Televizier-ring niet de enige uitreiking van de avond. Zo won Beau van Erven Dorens de Televizier-Ster Presentator en Chantal Janzen de Televizier-Ster Presentatrice. Ook YouTuber Nienke Plas en actrice Elise Schaap gingen er met prijzen vandoor.

Bekijk hieronder de speech van Martien namens het gewonnen tv-programma Chateau Meiland:

Lees ook: Deze acht BN’ers gaan uit de kleren voor tv-programma ‘For One Night Only’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AvroTros | Beeld: Videostill, YouTube