Chateau Meiland verbreekt eigen kijkcijferrecord met eerste aflevering vijfde seizoen

Meiland

Alleen het NOS Journaal werd beter bekeken

De populaire familie Meiland is sinds gisteravond weer op tv te zien en verbrak direct hun eigen kijkcijferrecord. In het vijfde seizoen is de familie net verhuisd naar Hengelo, maar er is inmiddels al duidelijk dat zij daar niet zullen blijven. Wat er precies aan de hand is, moet gedurende het huidige seizoen duidelijk worden.

Hoge kijkcijfers Chateau Meiland

In elk geval kan het nieuwe seizoen van de Meilandjes nu al rekenen op geweldige kijkcijfers. Ruim 1,7 miljoen mensen stemden maandagavond af op SBS6. Hiermee verbreekt de familie hun oude kijkcijferrecord van 1,5 miljoen kijkers. Dit record was van de laatste aflevering van het vierde seizoen. De populariteit van de familie blijft dus groeien. Gisteravond werd alleen het Nos Journaal van 20.00 uur beter bekeken.

Seizoen vijf

Via diverse media werd al duidelijk dat de familie Meiland toch niet in Hengelo zal blijven. In de eerste aflevering bleek waarom: slechts één deel van de boerderij was bestemd als woonruimte, terwijl de familie de volledige boerderij zo gebruikte. De familie zal daarom gedurende het vijfde seizoen weer uit Hengelo vertrekken.

Claire niet meer op tv

Daarnaast is er de afgelopen tijd veel te doen geweest rond de jongste telg van de familie Meiland. Zo mag Claire volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nog maar vijf keer op tv komen dit jaar. Erica Meiland liet al aan Veronica Magazine weten het hier niet mee eens te zijn. “Claire hobbelde altijd gewoon mee, maar de inspectie doet net alsof ze hard aan het werk is. Als wij nu aan het draaien zijn en Claire zit ergens waar wij moeten zijn, dan moet zij uit beeld. Zo van: kom maar meid, ga hier maar even achter de iPad – wat ze helemaal niet wil.” In de eerste drie afleveringen is de peuter dus nog te zien, maar daarna zal zij voor een groot deel uit de serie verdwijnen.

Lees ook: Maxime Meiland doet boekje open over kinderwens met Leroy

Bron: Nu.nl | Beeld: Videostill Chateau Meiland