Chateau Marillaux staat in de verkoop en zoveel vraagt de familie Meiland ervoor

Na ruim een jaar wijnen op het chateau houdt de familie Meiland het voor gezien

Kijk jij weleens naar het SBS-programma Chateau Meiland en denk je dan: dat lijkt me ook wel wat, zo’n chambre d’hôtes runnen? Dan hebben we goed nieuws voor je. De familie Meiland heeft hun geliefde Chateau Marillaux namelijk in de verkoop gezet.

Chateau voor sale

Het was al een tijdje bekend dat de familie Meiland binnenkort terugkeert naar Nederland. Het gezin heeft zelfs al een nieuwe woning bemachtigd. Voordat het gezin echter hun biezen pakt en naar Nederland verhuist, moet eerst het kasteel in Frankrijk verkocht worden. Afgelopen weekend zetten Erica, Martien en Maxime het chateau in de verkoop en daar vragen ze nog een aardig bedragje voor.

Vraagprijs

Heb jij ergens op een verdwaalde bankrekening nog een luttele 1.250.000 euro staan? Dan kun je het chateau van de Meilandjes overkopen. De familie is overigens niet de beroerdste. Voor dit bedrag krijg je niet alleen het kasteel, maar ook de meubelen, het zwembad, het buitenmeubilair, de zitmaaier, de bijbehorende website, het linnengoed en servies. Kortom: alles wat je nodig hebt om zelf een chambre d’hôtes te runnen.

Omgebouwd kasteel

Het chateau bevindt zich op een steenworp afstand van het Franse stadje Limoges en de familie stak veel tijd in het opknappen van het chateau. Dat klussen ging met vallen en opstaan, zo was te zien in verscheidene seizoenen van Chateau Meiland. Desalniettemin hebben de Meilandjes er iets moois van gemaakt.

Over het chateau

De familie deelde op de website van het kasteel een brochure met daarin informatie over het kasteel. Zo schrijft ze dat bijna alle originele details bewaard zijn gebleven en het kasteel is uitgerust met onder andere een bibliotheek, een kleine salon, een grote salon, een eetkamer en verscheidene open haarden met marmeren schouw.

Wil je meer lezen over het chateau of foto’s zien? Bezoek dan de website van de Meilandjes.

Lees ook: Maxime Meiland over terugkeer naar Nederland: ‘Ik heb behoefte aan een beetje normaler leven’

Bron: Chateau Marillaux | Beeld: Videostill Chateau Meiland