Cheyenne (16) valt van scooter en raakt zwaargewond na zien killerclown


De killerclown liet haar zo erg schrikken dat ze viel

Cheyenne (16) reed dinsdagavond met een vriendin achterop de scooter door Nieuwegein, vlak bij de Nedereindseplas. Daar waren een aantal jongens elkaar aan het laten schrikken als killerclown. Cheyenne schrok zo erg dat ze van de scooter viel en met haar hoofd op de grond klapte. Ze “lag bewusteloos en zwaargewond op de grond.”

Het was een grap onder vrienden.

Twee kanten

Er zijn twee kanten van het verhaal. Cheyenne en haar familie zeggen dat ze de zogenaamde ‘killerclown’ passeerden, die vervolgens achter ze aan rende om ze bang te maken. De jongen droeg een eng clownmasker. Het was 21.00 uur, dus al donker. Van de schrik viel Cheyenne van haar scooter waardoor ze haar arm en jukbeenderen brak. Volgens de mannen wilde de killerclown (24) alleen zijn vrienden laten schrikken en waren ze zich er niet van bewust dat Cheyenne hem zag.

Gewond

Cheyenne en haar vriendin vluchtten voor de killerclown, maar vielen daarbij om met de scooter. Cheyenne raakte bewusteloos en lag in het donker op de grond met hevige verwondingen aan haar gezicht. Haar vriendin belde 112. “Mijn dochter moest naar het ziekenhuis. Hoewel ze een helm droeg, is haar arm gebroken, zijn haar jukbeenderen gebroken, heeft ze een hersenschudding en veel schaafwonden. Ze kan zich nauwelijks wat herinneren. Het is echt verschrikkelijk, ook voor haar vriendinnetje”, vertelt Cheyenne’s moeder Judy aan Telegraaf. Gelukkig droeg Cheyenne een helm, anders had het nog wel veel slechter af kunnen lopen.

Grapje

De politie heeft besloten de jongens niet te vervolgen, omdat het naar eigen zeggen om een ‘grapje’ onderling ging. Het was dus nooit de bedoeling om iemand te laten schrikken en zeker niet om te verwonden. De familie van Cheyenne laat het hier niet bij zitten en neemt een letselschadeadvocaat in arm en doet aangifte. De mannen waren te zien op camerabeelden en hebben met de politie gesproken. Toch zullen ze niet vervolgd worden.

Lees ook: Scoutingleider die kinderen heeft gebrandmerkt is vrijgesproken

Dit bericht later lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: Pexels