China komt met harde maatregelen tegen gameverslaving

gameverslaving

Kinderen mogen nog maar drie uurtjes per week gamen

China heeft een aantal nieuwe regels ingesteld omtrent het gamen voor kinderen. Minderjarigen mogen nu namelijk alleen nog maar gamen op vrijdag, zaterdag, zondag en op feestdagen tussen 20:00 en 21:00. En dat maar drie keer per week. 

Verbod

Dus niet hun ouders, maar de overheid stelt een gameverbod in. Daarmee vervalt de oude regel, waarmee kinderen dagelijks nog 1.5 uur mochten gamen op het internet. Bedrijven die games aanbieden mogen voortaan de servers nog maar een uur per dag opengooien voor minderjarigen. Kinderen moeten zich laten registreren met hun leeftijd en volledige naam, waardoor het verbod dus goed gecontroleerd kan worden.

Gameverslaving

 “De Communistische Partij ziet liever dat tieners zich richten op hun studie of fysieke activiteiten. Peking vindt dat games en gameverslaving de gezondheid van de jeugd ondermijnen”, vertelt correspondent Garrie van Pinxteren aan NOS. De overheid hoopt zo dus gameverslaving tegen te gaan.

Nederland

In Nederland zal zoiets niet zo snel gebeuren. Sterker nog, onlangs werd bekend dat Netflix binnenkort ook games wil gaan aanbieden. Netflix zou volgend jaar al de eerste games willen toevoegen aan het platform, al hebben zij deze geruchten nog niet bevestigd. De spellen moeten een nieuwe categorie vormen in het Netflix-aanbod. Hiervoor wordt waarschijnlijk geen extra abonnementsgeld gevraagd.

Lees ook: Netflix gaat uitbreiden en wil ook games aanbieden

Bron: NOS | Beeld: Pexels