Van een Chinese toerist naar een asielzoeker, dat ging een beetje mis! Wat een bizar verhaal!


Door de taalbarrière kwam hij heel ergens anders terecht!

Een Chinese toerist ging naar Duitsland toe om daar wat avonturen te beleven op vakantie. En hij maakte letterlijk een nieuw avontuur mee! Echter liep zijn vakantie niet gesmeerd; hij werd namelijk bestolen.

De toerist stapte naar de politie wegens het feit dat hij bestolen was, maar het was geen aangifte wat hij ondertekende. Doordat hij eigenlijk met niemand kon communiceren, ondertekende hij uiteindelijk een asielaanvraag. Zijn paspoort, geldige toeristenvisum en andere documenten werden ingenomen en hij werd direct naar een asielzoekerscentrum gebracht. Hij ging het hele proces rustig door; hij werd door een arts onderzocht, er werden vingerafdrukken afgenomen en er werd hem wat zakgeld overhandigd. De Chinese toerist deed alles wat hem gevraagd werd, vertelde een medewerker van het Rode Kruis. Dit was heel opmerkelijk volgens de medewerker, immers was de toerist ook erg goed gekleed voor een vluchteling. Uiteindelijk kon er gecommuniceerd worden met behulp van een vertaal-app. De enige zin die de Chinees sprak was; ‘Ik wil gaan wandelen in het buitenland’.

Hierna gingen enkele mensen zich toch echt verdiepen in de toerist. Na twee weken doorgebracht te hebben in een azc, werd zijn echte verhaal duidelijk met hulp van een medewerker van een Chinees restaurant in de buurt. Hij mocht het azc per direct verlaten maar dit zal hij nooit meer vergeten!