Droevig nieuws: ‘kapitein Von Trapp’ uit Sound of Music overleden

plummer

Acteur Christopher Plummer werd 91 jaar oud

De mannelijke hoofdrolspeler uit de wereldberoemde film Sound of Music is afgelopen vrijdag overleden. Christopher Plummer werd 91 jaar oud en overleed thuis in het bijzijn van zijn vrouw.

Kapitein Von Trapp

Zijn meest bekende rol speelde Plummer in 1965. De Canadese acteur kroop toen in de rol van kapitein Von Trapp. Hoewel hij wereldfaam verwierf met deze rol, was hij zelf niet onder de indruk van kapitein Von Trapp. “Ik had grote moeite met die rol in The Sound of Music,” vertelde Plummer in 2017 nog aan het AD. “Heremetijd, wat was die man oninteressant. Het is de saaiste rol van mijn carrière. Voor de research sprak ik met een familielid van hem die mij alle sterkte toewenste met zijn vertolking van deze droogstoppel. Om daarna toch nog iets van deze rol te maken was een van de grootste uitdagingen van mijn carrière.’’

Vriendschap met Julie Andrews

Toch hield Plummer iets moois over aan de musicalfilm: een levenslange vriendschap met tegenspeelster Julie Andrews, die gouvernante Maria speelde in de film. De 85-jarige actrice is dan ook erg bedroefd door het overlijden van Plummer. “De wereld heeft een volmaakte acteur verloren. En ik ben een zeer dierbare vriend verloren. Ik koester alle herinneringen aan ons werk samen en de humor en het plezier dat wij door de jaren heen hebben gedeeld,” meldt Julie in Amerikaanse media.

Tientallen films

Hoewel Sound of Music misschien de bekendste is, is het zeker niet de enige film waarin de acteur furore maakte. Tussen 1958 en 2019 speelde Plummer in tientallen films. Ook sprak hij regelmatig stemmen in voor animatiefilms. Dit jaar zal zijn stem nog te horen zijn in de animatiefilm Heroes of the Golden Masks. 

Thuis overleden

Op 5 februari 2021 is Plummer thuis overleden, nadat hij was gevallen. Volgens zijn familie stierf hij vredig thuis in het bijzijn van zijn vrouw Elaine Taylor.

Lees ook: Zo ziet Julie Andrews uit The Sound of Music er nu uit

Bron: AD, RTL Boulevard | Beeld: videostill