Hoe gaat het nu met acteur Christopher Plummer?

 

Christopher speelde kapitein Von Trapp in The Sound of Music

Hoewel hij al verscheidene rollen op zijn naam had staan, verwierf acteur Christopher Plummer toch de grootste naamsbekendheid met zijn rol van captain Von Trapp in The Sounds of Music. Inmiddels is dat al 54 jaar geleden en wij waren toch wel benieuwd hoe het nu met de acteur gaat.

Acteren

Als iemand ver na zijn AOW-leeftijd nog doorgaat met werken, is het Christopher Plummer wel. De The Sound of Music-ster blaast dit jaar 91 kaarsjes uit en acteert nog volop. In 2019 was hij nog te zien als Harlan Thrombey in de bioscoopfilm Knives Out. Ook was hij in datzelfde jaar te zien in de serie Departure en de film The Last Full Measure. Ook gaat hij binnenkort meewerken aan de film Heroes of the Golden Mask, die volgend jaar uitkomt.

Prestaties

Wat acteren betreft, heeft Christopher nooit stil gezeten. Zijn cv is behoorlijk indrukwekkend en de (stem)acteur speelde in meer dan 200 films en series. Waaronder de films The Girl with the Dragon Tattoo, All the Money in the World (waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg), The Last Station (waarvoor hij eveneens een Oscarnominatie kreeg) en Beginners. Voor zijn vertolking van Hal in Beginners won hij zelfs een Oscar. Daarmee is Christopher de oudste acteur die een Academy Award won in de categorie Supporting Role.

Privéleven

Het gaat de acteur wat acteerklussen betreft dus voor de wind! Zijn privéleven verliep wat turbulenter. In 1956 gaf hij het jawoord aan actrice Tammy Grimes met wie hij een jaar later een dochter kreeg: Amanda Plummer. Het huwelijk tussen Christopher en Tammy hield geen stand en na vier jaar huwelijk gingen de twee uit elkaar. Daarna had hij nog maar weinig contact met zijn dochter, omdat Tammy haar weghield bij Christopher, zo vertelt hij in zijn memoire In Spite of Myself, dat in 2008 verscheen. Hij miste daardoor haar jonge jaren en haar tienerjaren. Later, toen Amanda volwassen was, kwamen de twee weer in contact met elkaar. Ze hebben nu een goede relatie.

Gelukkig getrouwd

Het huwelijk had Christopher overigens niet opgegeven. In 1962 gaf hij het jawoord aan journalist Patricia Lewis, maar ook dat hield geen stand. In 1967 scheidden de twee van elkaar. In Christophers geval gold wel dat drie keer scheepsrecht is. In 1970 stapte hij in het huwelijksbootje met actrice Elaine Taylor. Ze zijn nog steeds samen en wonen in de Amerikaanse staat Connecticut.

Lees ook: Zo gaat het nu met Patrick Swayze’s weduwe Lisa Nimie

Bron: IMDB | Beeld: Videostill The Sound of Music, BrunoPress