Oud-presentatrice Cilly Dartell vertelt voor het eerst over hele heftige periode

Cilly Dartell

De Hart van Nederland-presentatrice had longkanker

Presentatrice Cilly Dartell vertelt in Story voor het eerst over hoe ziek ze geweest is. Het was een hele zware periode, waarvan ze nu gelukkig weer volledig genezen is. 

Cilly had de diagnose longkanker gekregen.

Roken
In 2016 werd de ziekte bij haar geconstateerd. “Ik ben 12 jaar geleden na zo’n 150 jaar pogingen gestopt met roken. Als ik dat ik niet had gedaan was ik er waarschijnlijk niet meer geweest. Ik kan iedere roker aanraden om te stoppen.”, vertelt de Hart van Nederland-presentatrice. Eerder werd al bekend dat Cilly leed aan COPD, een soort longemfyseem. Ook deze ziekte was veroorzaakt door het roken. Het stoppen met deze slechte gewoonte heeft haar zo intens veel moeite gekost. Naar eigen zeggen heeft ze het wel honderd keer geprobeerd, maar lukte het iedere keer maar niet.

Amerika
De oud-presentatrice is al geruime tijd niet meer te zien op de Nederlandse televisie. Ze is met haar man verhuisd naar Amerika. Hij kreeg daar werk bij een Europese luchtvaartmaatschappij die een basis heeft in Florida. Cilly ging met hem mee, maar dat was wel een hele verandering. Ze ging van het bruisende Dubai, waar het stel eerst woonde, naar een heel rustig plekje in Amerika. Gekscherend zei ze daar toen over: “Ik denk erover om een moestuin te beginnen”. Wij zijn heel blij dat het nu weer beter met haar gaat.

Zo ziet Cilly er nu uit:

Oh jee. Seems to be true love. #dogspam #countrylife #florida #coonhound

Een bericht gedeeld door Cilly Dartell (@cillydartell) op

Lees ook: Wat een verschil met vroeger: Gordon is 16 kilo afgevallen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Show, Story | Beeld: videostill EO