Circus Renz doet noodoproep: ‘Geld en voer voor dieren raakt snel op’

Het circus staat momenteel vast in Friesland

Het bekende Circus Renz doet een dringende noodoproep. Het gezelschap overwintert op dit moment bij het Fries congrescentrum in Drachten, maar kunnen geen kant op. Door de coronacrisis is ook het circus genoodzaakt om de tent te sluiten, wat grote gevolgen heeft voor de dieren. “Het geld en voedsel voor de dieren raakt in rap tempo op”, zo vertelt de familie Renz aan Omroep Friesland.

Geld en voer voor de dieren

Nu de overwintering ten einde komt en het circusseizoen eindelijk weer van start hoort te gaan, gooit het coronavirus roet in het eten. Er komen geen inkomsten binnen dat juist zo hard nodig is om alle dieren van het circus te kunnen onderhouden. Het geld en voer voor de paarden, pony’s, kamelen en honden raken snel op. “Het publiek kan niet meer komen en zonder publiek kunnen wij niet meer bestaan”, legt Varina Renz uit.

Coronacrisis raakt Circus Renz

De meeste shows stonden voor dit jaar in Nederland gepland. Het circus is daarom deze winter niet teruggegaan naar hun oorspronkelijke woonplaats Berlijn. Er is geld tekort om de vrachtwagens te voorzien van brandstof. Om deze reden kan het gezelschap ook niet terugreizen naar de Duitse hoofdstad. Varina Renz vertelt dat er nog een paar strobalen voor de dieren staan, maar dat deze binnen een aantal dagen op zullen zijn. “We hebben nu snel hulp nodig. Als mensen iets over hebben, zouden we dat heel graag willen hebben.” Wil je graag hulp bieden aan het circus? Neem dan contact op met Circus Renz op Facebook.

Lees ook: Coronavirus geconstateerd bij Britse kroonprins Charles

Bron: Omroep Friesland | Beeld: FEE_9303, door nikontino onder de licentie CC BY 2.0