Claire en Vivé weer in beeld bij afleveringen Chateau Meiland

in-beeld

De familie hoeft ze niet meer weg te houden van de camera’s

Goed nieuws voor Maxime Meiland: ze hoeft haar dochters Claire en Vivé niet meer buiten beeld te houden tijdens de opnames van Chateau Meiland. De realityster vertelt er opgelucht over in een interview met Televizier.

Actie ondernomen tegen beslissing

Voorafgaand aan de geboorte van Vivé besloot de arbeidsinspectie dat Claire niet meer in beeld mocht verschijnen bij Chateau Meiland. Er zou sprake zijn van kinderarbeid. De familie Meiland was het daar niet mee eens. “Claire hobbelde altijd gewoon mee, maar de inspectie doet net alsof ze hard aan het werk is. Als wij nu aan het draaien zijn en Claire zit ergens waar wij moeten zijn, dan moet zij uit beeld”, zei Erica er destijds over in een interview.

De Meilandjes besloten daarom om actie te ondernemen en deden dat samen met producent Talpa. Er kan om een uitzondering worden gevraagd als het om cultureel of artistiek werk gaat. Daar valt een televisieprogramma ook onder. Een kind mag in dat geval maximaal zes keer op televisie verschijnen, wat tot nu toe voor Claire en Vivé geldt.

Onder een voorwaarde

Inmiddels is het gelukt het tij te keren. “De familie Meiland heeft afspraken gemaakt met de arbeidsinspectie”, aldus Maxime in gesprek met Televizier. De twee meisjes mogen weer in beeld komen bij de realityserie, maar wel onder één voorwaarde. “Ze mogen in beeld, zolang ze niet bewust het middelpunt zijn. Dat betekent ook dat je niks aan ze mag vragen. Ja, het is een gedoe, haha. Maar joh, ik ben allang blij dat dit kan. Het was echt geen doen om die meiden iedere keer uit beeld te houden als we gingen draaien.”

Lees ook: Aiii: Martien Meiland in tranen naar de huisarts

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress