Claudia de Breij schrijft prachtige column over recente ontmoeting met Mies Bouwman

Iedereen is zeer lovend over het eerbetoon van Claudia aan Mies

Vorige week ontvingen we het droevige nieuws dat tv-koningin Mies Bouwman op 88-jarige leeftijd is overleden. De ‘koningin van de Nederlandse televisie’ leed vorig jaar aan een longontsteking. Wat de precieze doodsoorzaak is, is (nog) niet bekend. In het bijzijn van familie en vrienden is Mies dinsdag in besloten kring gecremeerd.

Claudia de Breij brengt een prachtig eerbetoon aan Mies Bouwman in haar column in de VARAgids.

‘Open het Dorp’

In haar column schrijft Claudia dat van alle Mies Bouwman-beelden die de afgelopen week voorbij kwamen, de actie Open het Dorp haar het meest ontroerde. En het dorp bestaat nog steeds. Vorig jaar nog bezocht Claudia samen met Mies dit pittoreske dorpje. “De bewoners kregen stuk voor stuk persoonlijke aandacht, alle tijd en vaak ook een goede grap. Ik stond er als een goedbedoelende Hekking naast”, schrijft Claudia.

Toespraak

Toen Mies het podium wou betreden om een toespraak te houden, hield het applaus vanuit het publiek niet meer op. “Bent u dan trots?”, vroeg een verslaggever van een showrubriek Mies na afloop. “Ik ben de enige in Nederland, geloof ik, die een televisieprogramma heeft gemaakt en daar iets blijvends mee heeft achtergelaten.” En dat was ze. “Daarna glimlachte ze ons allemaal liefdevol uit”, aldus Claudia.

Stukje voor Mies.

Een bericht gedeeld door Claudia de Breij (@claudiadebreij) op

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: Hollandse Hoogte, Instagram