Darter Co Stompé moet samen met zijn vrouw rondkomen van 1300 euro


Co Stompé en zijn vrouw Daniëlle maken er het beste van

Een flinke misser voor professioneel darter Co Stompé en zijn vrouw Daniëlle: vorig jaar werden ze veroordeeld tot werkstraffen van 150 en 190 uur omdat ze belastingfraude hadden gepleegd. De totale schuld was opgelopen tot 80.000 euro, een flink bedrag. De belastingdienst legde beslag op Co’s inkomsten, waardoor het stel moest leven van een afgeroomd salaris van Daniëlle. Dit betekende dat ze samen maar 1300 euro per maand hadden te besteden.

Een belangrijke les in boekhouden…

Schulden

Volgens de belastingdienst fraudeerden Daniëlle en Co Stompé van 2009 tot 2013 met de inkomsten- en omzetbelasting. Volgens de advocaat van het stel was het per ongeluk: Daniëlle zou niet genoeg van boekhouden weten om het goed te doen. De rechter was het hier niet mee eens, er was opzet in het spel en de schuld was opgelopen tot 80.000 euro.

‘Stom’

Co geeft toe dat het ontzettend stom was, maar dat ze het niet expres hebben gedaan. Door dit ongeval hebben Daniëlle en Co wel moeite met het hoofd boven water houden. Ze moesten zelfs hun trouwringen verkopen. Na een lang en duur gevecht mochten ze hun huis houden, maar er werd wel beslag gelegd op het RTL-salaris van Co, waar hij werkt als commentator en analist. Daniëlle’s inkomsten werden afgeroomd tot 1300 euro. Daar moesten ze van leven.

Tandje terug

Hoewel de twee gewend waren om in redelijke luxe te leven, Co reed in een Mercedes en ze lieten hun huis regelmatig verbouwen, kon dat nu even niet. Toch bleven ze er nuchter onder: “Als we samen bij de open haard tv zitten te kijken, zijn we nog steeds gelukkig. Of dat nou met een glas dure rode wijn is of met een frisdrankje. Dan gaan we maar niet meer vier keer per week uit eten. Jammer, maar je leert er wel heel goed van koken, haha.”

Restschuld

Co en Daniëlle hebben inmiddels bijna de helft van de schuld afgelost. De andere helft wordt afgelost door vrienden en bekenden, zodat ze een schuld bij hen hebben in plaats van bij de belastingdienst. Dat geeft meer ademruimte voor de Stompé’s. Ze zullen het bedrag alsnog moeten aflossen, maar het kan iets langzamer dan bij de belastingdienst. Zo kunnen ze wellicht ten minste nog op vakantie naar Duitsland om te wandelen.

Lees ook: Lego nu ook voor volwassenen: ‘Je wordt er zen van’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: Videostill