KNMI geeft code geel af tijdens de avondspits wegens mogelijke blikseminslag

code geel

‘Vermijd open water en open gebied en schuil niet onder bomen’

De KNMI heeft voor dinsdagmiddag- en avond code geel afgeroepen. De kans bestaat namelijk dat enkele onweersbuien en zware windstoten ons land binnenkomen tijdens de avondspits. Dit zou voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. 

Voor alle provincies in Nederland is code geel afgeroepen.

Het westen

De KNMI laat weten dat in het westen van het land dinsdagmiddg onweersbuien en zware windstoten kunnen ontstaan. Daarnaast is er kans op blikseminslag en hagel. Het weeralarm is van kracht in het hele land en begint dinsdagmiddag in het westen van het land. Rond 16:00 gaat het weeralarm in Zeeland, Zuid- en Noord-Holland in, welke tot 21:00 van kracht blijft. Vanuit het westen waait het onweer over richting het noordoosten van het land.

Verkeershinder

Er kan heftige regen ontstaan die gepaard kan gaan met windstoten van ongeveer 65 kilometer per uur. Daarnaast kan er mogelijk tot 2 centimeter hagel vallen en bestaat de kans op blikseminslagen. Als gevolg van deze weersomstandigheden kan het verkeer tijdens de avondspits hinder ondervinden. Voorzichtigheid is dan ook geboden. Open water en open gebied dienen vermeden te worden en het schuilen onder bomen wordt afgeraden.

Lees ook: Het lenteweer komt eraan: volgend weekend kans op maar liefst 20 graden!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NU.nl | Beeld: videostill