Na zonneschijn komt regen: code geel voor stevige onweersbuien

Er worden hevige onweersbuien met hagel en windstoten verwacht

Het lijkt vandaag de dag een beetje bij elkaar te horen: verzengende hitte en heftige regenval en onweersbuien. Ook nu is er weer code geel afgekondigd voor de zuidelijke provincies vanwege hevige onweersbuien. 

Vooral Noord-Brabant en Limburg moeten Buienradar in de gaten houden.

Na zonneschijn komt code geel

Momenteel lijkt er nog geen vuiltje aan de lucht te zijn, maar in de loop van de dag zal het weer toch echt weer omslaan. Er worden vanuit België in Noord-Brabant en Limburg onweersbuien verwacht die rond de middag de grens over trekken. Waar het precies gaat onweren is momenteel nog niet te zeggen; dat wordt pas duidelijk wanneer de buien op de radar verschijnen. Omdat er plaatselijk veel neerslag kan vallen, raadt het KNMI weggebruikers aan om de weerberichten in de gaten te houden.

Overlast en schade

De rest van het land is donderdag nog even veilig, maar vrijdag wordt voor de rest van het land ook code geel verwacht. Vorige week veroorzaakte het noodweer bijna dagelijks veel problemen. De hoos- en onweersbuien die door het hele land heen raasden zorgden voor veel wateroverlast, wat bij elkaar opgeteld tussen de vijf en tien miljoen euro aan schade heeft veroorzaakt.

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: KNMI | Beeld: videostill