Weeralarm: Code geel voor het hele land, het kan gevaarlijke situaties opleveren!

code geel

Pas op als je de weg op gaat!

Het kan vandaag en morgen heel gevaarlijk worden. We meldden eerder al over de zware storm die donderdag ons land binnen waait, maar we krijgen vandaag en morgen te maken met flinke gladheid en dat kan vooral voor weggebruikers gevaarlijke situaties opleveren. 

Neem geen onnodige risico’s.

Winterse buien
Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft code geel afgekondigd voor heel het land. Aan het eind van de middag kan het lokaal al glad worden door winterse buien die over het land trekken. Het midden, oosten en zuiden van het land kan misschien zelfs onder een kleine witte deken komen te liggen. In die regio’s is er namelijk kans dat de sneeuw plaatselijk blijft liggen.

Gladheid
In de oostelijke helft van het land is het vooral morgenochtend oppassen geblazen. Daar kan het lokaal heel glad worden door bevriezing van natte weggedeeltes. Verder die dag zal het in de westelijke provincies erg hard waaien met windstoten van tachtig tot zelfs negentig kilometer per uur. Vooral in de spits is het dus zaak om voorzichtig te rijden en geen onnodige risico’s te nemen.

Bron: KNMI | Beeld: pxhere