Nog steeds veel commotie rondom uitzending ‘RTL Late Night’ met ‘blokkeer-Fries’ Jenny Douwes

Ook presentator Twan Huys reageert op de ‘Late Night-rel’

Wie afgelopen vrijdagavond de uitzending van ‘RTL Late Night’ heeft gezien, moet de commotie rondom de uitzending de dagen erna wel hebben meegekregen. Aan tafel was het boegbeeld van de ‘blokkeer-Friezen’, Jenny Douwes, uitgenodigd. Zij zou tijden de uitzending meer vertellen over de rechtszaak die liep, omdat ze destijds voor een blokkade zorgde zodat anti-zwartepietenactivisten hun weg niet konden vervolgen. Ook werd een van de tegenactivisten uitgenodigd om een debat te starten met Jenny. Volgens Jenny zelf was dit niet de afspraak die zij van te voren met het programma had gemaakt…

Er ontstond een heftige discussie tussen presentator Twan Huys en Jenny Douwes.

Niet volgens de afspraak

Sinds de uitzending van afgelopen vrijdagavond wordt de presentator al flink bekritiseerd. Jenny werd door ‘RTL Late Night’ uitgenodigd naar aan leiding van haar actie vorig jaar om anti-zwartepietenactivisten te blokkeren op de snelweg. Deze tegenactivisten waren op dat moment onderweg naar de sinterklaasintocht in Dokkum om te protesteren, maar werden op de snelweg tegengehouden. Nu, bijna een jaar later, werd Jenny uitgenodigd om haar opinie te delen van tafel van RTL Late Night. Wat het programma volgens Jenny niet duidelijk had gemaakt, was dat er ook een anti-zwartepietactivist zou aanschuiven. Bij de nuchtere Friezin viel dit niet goed: “Je hebt je niet aan je woord gehouden”, reageerde ze in de uitzending.

Heftige discussie

Volgens Jenny werd haar beloofd dat ze niet met de andere activisten aan tafel hoefde te zitten. Zij zouden op de eerste rij in het publiek blijven zitten. Na een heftige discussie met Twan liet hij uiteindelijk tóch de anti-zwartepietenactivist tegenover Jenny zitten. Nederland was na de aflevering in rep en roer en deelde maar wat graag haar mening op social media. Een van de Twitteraars deelde: “Dit kan echt niet. Iemand uitnodigen en daar afspraken mee maken en dan zo voor het blok zetten in een live uitzending. Wat een schandalige manier van tv maken.”

Bekijk hier het fragment dat zorgde voor alle commotie:

RTL Boulevard

Twan Huys reageerde zelf in RTL Boulevard (RTL4) op alle commotie afgelopen zaterdag. Zelf leek hij erg rustig rondom de ophef. “Ik doe dit vak nu dertig jaar en betrouwbaarheid staat hoog in mijn vaandel. Je kunt mensen geen beloften doen en die niet nakomen. Dat is ’t laatste wat ik wil.” Of hij zelf ‘s nachts wakker ligt omtrent al deze kritiek op hem? Volgens de presentator niet. “Ik heb als een roos geslapen. Kritiek is soms heel goed, maar alles wat niet klopt leg ik naast me neer.”

Bekijk hier het interview met Twan Huys in RTL Boulevard:

Lees ook: Meghan Markle en prins Harry verwachten een kindje!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: videostill