De Consumentenbond adviseert: laat je tijdens Black Friday niet misleiden

De consumentenbond onderzocht welke winkels je misleiden met neppe kortingen

Black Friday: de dag waarop bijna elke webshop met flinke kortingen strooit. Je kan het zo gek niet bedenken of je scoort het aanstaande vrijdag 29 november misschien wel met dertig- of veertig procent korting. Niet verkeerd, aangezien de duurste maand van het jaar voor de deur staat. Maar dan luidt de vraag: zijn al die aanbiedingen eigenlijk wel echt? De Consumentenbond deed onderzoek en het resultaat bleek teleurstellend. 

Bij 39 van de 100 webwinkels werd er gesjoemeld met de prijzen.

Black Friday

Het uit Amerika overgewaaide fenomeen Black Friday doet het hart van menig koopjesjager sneller kloppen. In Amerika is Black Friday altijd op de dag na Thanksgiving. Dit wordt gezien als de dag waarop iedereen z’n kerstinkopen met fikse kortingen in kan slaan. Inmiddels zijn we in Nederland ook bekend met deze speciale dag en grijpt menig webshop z’n kans om hier een slagje uit te slaan.

Nepaanbiedingen

Volgens de Consumentenbond gaan de kortingen die we tijdens Black Friday te zien krijgen niet altijd op een eerlijke manier. De belangenvereniging onderzocht 100 winkels om te achterhalen of alle aanbiedingen juist waren. Hieruit bleek dat 39 winkels misleidende kortingen gebruikten. Deze winkels sjoemelen met de ‘van-voorprijzen’, waardoor het lijkt alsof de koper een enorme korting krijgt, terwijl de ‘van-prijs’ eigenlijk helemaal niet klopt.

Ben je benieuwd bij welke webshops je goed moet opletten? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2