Coronavirus geconstateerd bij Britse kroonprins Charles

De 71-jarige prins Charles is positief getest op het virus

Het coronavirus grijpt om zich heen, ook in Groot-Brittanië. De Britse prins Charles blijkt ook besmet te zijn met het virus, zo meldt het Britse koningshuis vandaag. Een woordvoerster van het koningshuis laat weten dat de troonopvolger ‘milde symptomen’ vertoont en verder in goede gezondheid verkeert. 

Prins Charles positief getest coronavirus

De prins lijkt vooralsnog goed te functioneren en werkt de laatste dagen vanuit huis, zoals gewoonlijk. Zijn vrouw Camilla is ook getest op het virus, maar blijkt niet besmet te zijn. Op het moment verblijft het koninklijke koppel in thuisisolatie in Balmoral Castle in Schotland. De Britse gezondheidsdienst National Health Service (NHS) heeft de testen bij de Britse royals uitgevoerd. “Het is niet duidelijk door wie hij is besmet”, laat de NHS in een verklaring weten. “Hij heeft de afgelopen weken veel ontmoetingen gehad in het kader van zijn publieke rol.”

Contact met koningin Elizabeth

Het is onduidelijk of prins Charles in zijn tijd van besmetting nog in aanraking is geweest met koningin Elizabeth. Op gezag van bronnen kan persbureau Reuters aantonen dat de laatste ontmoeting tussen de twee op 9 maart heeft plaatsgevonden. Charles bevond zich op 10 maart in een ruimte samen met prins Albert van Monaco, die ook besmet bleek te zijn met het coronavirus. Dit vond plaats tijdens een evenement in Londen, zo laat Britse royaltyverslaggever Chris Ship weten. Prins Albert werd zelf op 19 maart positief getest met het coronavirus.

Lees ook: Wel of geen vroege zomerstop: dit betekent de coronacrisis voor GTST

Bron: Nu.nl, AD | Beeld: Hollandse Hoogte, Rights Managed