Cynthia verloor haar vogels door een pan van de Albert Heijn: “In een kwestie van een kwartier waren mijn kindertjes dood”

De vogels van Cynthia vielen dood op de grond nadat ze in haar nieuwe pan zuurkool bakte…

Cynthia Harms uit Almere begrijpt er nog steeds helemaal niets van. Ze bakte wat zuurkool op in een pan, haar vogels vlogen in het rond en een kwartier later lagen ze dood op de grond.

Cynthia is totaal ontdaan: “Mijn kindertjes zijn dood”, schrijft ze in een post op Facebook. Ze vermoed dat de vogels het leven hebben gelaten door de teflonlaag in de nieuwe koekenpan die ze via een Albert Heijn sticker-actie spaarde. Ze heeft al haar gespaarde pannen allemaal weggegooid, terwijl ze er zo blij mee was. ,,Ik heb ze van tevoren goed schoongemaakt en daarna op het fornuis gezet. Ik kreeg last van prikkende ogen dus vroeg aan mijn man om de afzuigkap wat harder aan te zetten.’’ Haar vermoeden wordt bevestigd door dierenarts Peter Klaver, “vogels en teflon pannen gaan niet goed samen. Ze kunnen inderdaad binnen een kwartier dood zijn. Ze overlijden aan een acute longontsteking: inademen van de schadelijke dampen en hups, weg zijn ze.’’ Albert Heijn heeft inmiddels gereageerd en heeft meerdere klachten gehad, meerdere vogels zijn overleden. “Ze zijn hier ook van geschrokken en gaan onderzoek instellen”.

Bron: AD | Foto: ter illustratie