Topsporter Dafne Schippers woedend om beschuldiging van dopinggebruik: ‘Misselijkmakend!’

Dafne Schippers
Dafne reageerde fel op social media

Oud-hockeyer Jacques Brinkman heeft in zijn column ‘Geef Doping Vrij’ in De Telegraaf de woede van Dafne Schippers en haar fans op de hals gehaald. Met name de passage waarin Brinkman de prestaties van de tweevoudig wereldkampioene aan de kaak stelt, schoot bij Dafne in het verkeerde keelgat.

De column deed veel stof opwaaien.

Dopinggebruik 
In de column van de 51-jarige oud-hockeyer spreekt hij zijn twijfels uit over de prestaties van de winnares van Olympisch zilver en vermoedt hij dat de 25-jarige blondine doping gebruikt. “De prestaties van Dafne Schippers zijn voer voor twijfels”, schrijft Brinkman in zijn artikel. “Hoe kan het dat je in nog geen drie maanden tijd van een meerkampster naar sprinter de derde tijd aller tijden loopt op de 200 meter? Slechts 0,01 seconde langzamer dan dopingzondaar Marion Jones. En dan zijn daar nog de puistjes in haar gezicht die in verband worden gebracht met het gebruik van doping”, vervolgt Brinkman zijn column.

‘Misselijkmakend’
Zowel fans van de sporter als Dafne zelf reageerden woedend op de beschuldigingen. “@Jacques Brinkman, als voormalig topsporter zou je beter moeten weten. Mij totaal ongegrond beschuldigen van dopinggebruik”, schrijft Dafne op Twitter. Ook deelt ze een sneer uit aan de schrijver van het stuk. “Misselijkmakend! Acne is helaas genetisch en die prestaties/talent komen inderdaad zelden voor. Bij jou in elk geval ver te zoeken op journalistiek gebied.”

Brinkman reageert op zijn beurt ook op Twitter en is zich van geen kwaad bewust. “Ik beschuldig je helemaal niet van dopinggebruik. Goed lezen.” Brinkman beweert dat hij alleen maar belicht dat anderen in artikelen haar prestaties in twijfel trekken. “Voer voor twijfels. Niet bij mij, maar lees de artikelen over jouw prestaties. Die heb ik niet geschreven.”

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Shownieuws, RTL Nieuws, Telegraaf | Beeld: videostill RTL Late Night