Dankzij déze gouden regels zijn je voeten klaar voor de zomer!

voeten
Je voeten waren nog nooit zo zacht!

Het sandalen- en slipperseizoen is dan eindelijk aangebroken en dat betekent dat we het liefst met fraaie voeten in onze sandalen glijden. Een fortuin uitgeven aan een peperdure pedicure zien we niet zitten, maar dat is gelukkig helemaal niet nodig. Houd je aan deze zes gouden regels en je pronkt met appetijtelijke voeten in je sandalen.

  • Houd je voeten droog: het is een van de basisregels van hygiëne, aangezien vochtige voeten schimmels de kans geeft om te groeien. Houd je voeten droog door bijvoorbeeld niet iedere dag hetzelfde paar schoenen te dragen en droog ze na het douchen goed met een handdoek.
  • Knip je teennagels goed: wanneer je je nagels verkeerd knipt, kan dat leiden tot ingegroeide teennagels. Een van de veelgemaakte fouten is dat mensen hun teennagels rond knippen. Knip je teennagels recht af om ingroeien te voorkomen. Bovendien is het belangrijk om je teennagels niet te kort af te knippen om ingegroeide teennagels en infecties te voorkomen.
  • Verwijder vuil: op slippers de tuin in geweest? Grote kans dat er vuil onder je teennagels is gekomen. Denk erom om dit altijd voorzichtig te verwijderen om infecties te voorkomen.
  • Geef jezelf af en toe een voetenbad: maak je voeten net zo zacht als een babyhuid door jezelf eens per week te trakteren op een relaxend voetenbadje. Vul je voetenbadje met warm water en voeg hier vijf eetlepels baking soda, een paar druppels douchegel en en paar druppels lavendelolie aantoe. Scrub je voeten daarna en ze zijn weer zijdezacht. Wist je dat je je voeten ook met een bananenschil kunt scrubben?
  • Hydrateer: Smeer je voeten voor het slapengaan in met een voetencrème om ze zijdezacht te houden. Onthoud om nooit de plekken tussen je tenen in te smeren! Schimmels ontstaan daar namelijk erg snel.
  • Masseer: een voetmassage is de beste remedie om vermoeidheid tegen te gaan. Bovendien verbetert het de bloedsomloop en houd je je voeten hierdoor gezond. Je kunt een voetmassage-apparaat of -roller kopen, maar je voet over een tennisbal rollen is ook al effectief.

Bron: Brightside | Beeld: Unsplash