Dansmarathon-winnaars reageren op kritiek: ‘Snap de zorgen’

Het winnende koppel legt uit hoe de laatste uren waren

Vorig weekend gingen honderd koppels de strijd aan tijdens de vijftig uur durende show De Dansmarathon. Het programma werd alleen het laatste uur goed bekeken, maar deed desondanks veel stof opwaaien. Winnaars Tawatha en Jermaine reageren in de talkshow HLF8 op alle kritiek. 

Te heftig

Volgens veel mensen zou De Dansmarathon niet verantwoord zijn. Vijftig uur dansen op live televisie zou veel te heftig zijn voor de kandidaten. Deskundigen die de show hebben bekeken zagen dat deelnemers ‘psychotische trekjes’ vertoonden. Voor veel deelnemers werd het uiteindelijk allemaal te veel, waardoor zij vroegtijdig de dansvloer moesten verlaten. Tawatha en Jermaine wisten de vijftig uur te volbrengen en gingen er (met slechts een half uur rusttijd) met de winst vandoor. In de talkshow HLF8 van Johnny de Mol vertelt het stel over hun ervaring.

In trance

Kijkers maakten zich vooral zorgen over Tawatha. De danseres leek in trance te zijn, terwijl presentatrice Wendy van Dijk haar bleef aanmoedigen om door te gaan. Tawatha snapt heel goed dat mensen zich zorgen om haar maakten. “Het laatste uur was voor mij emotioneel heel zwaar. Dat kwam omdat alles binnenkwam. Ik was met Jermaine aan het dansen en hij vertelde me wat onze vriendschap voor hem betekent en dat deed me heel veel”, legt ze uit. “Ik barstte in huilen uit terwijl we nog aan het dansen waren. Ik wilde laten zien dat ik nog kon dansen en echt een danser ben.” Dat heeft ze met deze prestatie zeker bewezen!

Medische team

Achter de schermen van De Dansmarathon stond er een groot team van specialisten klaar om de dansers te helpen en begeleiden. De leider van het medische team was ook in de studio aanwezig om toelichting te geven. “We zijn geen enkel moment in een spannende situatie geweest. Natuurlijk zitten er mensen doorheen, maar op medisch gebied is gewoon niemand in gevaar geweest”, vertelt hij. “Er was een team van 56 professionals aanwezig om hen van de beste zorg te voorzien.”

Bijzonder doel

Inmiddels hebben Tawatha en Jermaine nergens meer last van en kunnen ze genieten van hun prijs. Het stel heeft namelijk een ton gewonnen. Jermaine gaat dat geld gebruiken om op zichzelf te gaan wonen. Tawatha heeft een heel bijzonder doel voor ogen. Zij wil onderzoek doen om haar Indonesische familie te leren kennen. “Door dit geld gat dat nu lukken”, vertelt de danseres blij.

Lees ook: SBS reageert op kritiek over deelnemers van De Dansmarathon

Bron: RTL Boulevard, HLF8 | Beeld: Videostill YouTube SBS