Op deze datum begint ‘Bureau Hofstad’ met Ewout Genemans

Bureau Hofstad

Voor het programma volgde Ewout een halfjaar politieagenten uit Den Haag

Met Bureau Burgwallen en Bureau 040 trok programmamaker Ewout Genemans al veel kijkers, maar nu is hij terug met een gloednieuwe politieserie. In Bureau Hofstad volgt hij verschillende politieagenten uit Den Haag, wat tot spannende, moeilijke, maar ook emotionele momenten leidt. 

Haagse politie

Voor Bureau Hofstad volgde Ewout Genemans elf politieagenten van verschillende politieteams in Den Haag. “Te zien is hoe divers en uitdagend ons werk is en hoe onze collega’s soms onder moeilijke omstandigheden in een split second een beslissing moeten nemen”, schrijft de Haagse politie op Facebook. “In een stad als Den Haag die nooit slaapt en van alles in zich heeft: grote stadsproblematiek, internationale organisaties, parlementaire hoofdstad, demonstraties. Maar we geven ook bij andere teams een inkijkje, bijvoorbeeld bij de verkeerspolitie.”

Eerste aflevering

Ewout hoopt met de achtdelige politieserie kijkers thuis een kijkje achter de schermen te geven. Want wat komt er nou eigenlijk allemaal bij het politiewerk kijken? Hoe moeilijk is het om bepaalde beslissingen te nemen? Wie is de mens achter het uniform? Ben jij – net als wij – ook zo benieuwd geworden naar Bureau Hofstad? Dan zul je helaas nog even geduld moeten hebben. De politieserie zal vanaf 12 oktober om 20.30 uur op RTL 4 te zien zijn. Om de pijn iets te verzachten, heeft Ewout goed nieuws. “De afleveringen worden dit seizoen extra lang”, schrijft hij op Instagram. Daar houden wij van!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ewout Genemans (@ewoutgenemans)

Lees ook: Politieagent Gerard Zwarts: ‘Het licht werd letterlijk uit mijn ogen geslagen’

Bron: Facebook, persbericht | Beeld: Bureau 040