Dave en Donny Roelvink onder vuur na seksistische opmerkingen

”Vrouwen die bier drinken zijn smerig”

Dat de zonen van Dries Roelvink soms wat ongenuanceerd zijn, is niets nieuws onder de zon. Toch hebben enkele seksistische uitspraken van de broers tot flink wat kritiek geleid. Dave en Donny lieten zich in een video van RTL Boulevard uit over vrouwen die bier drinken en zeiden dergelijke vrouwen ‘smerig’ te vinden. Deze opmerking schoot veel kijkers in het verkeerde keelgat.

Wat vind jij van de uitspraken van de broers?

Dave en Donny

“Iedere vrouw: je bent vies als je bier drinkt”, vertelt Donny in alle ernst in de video van RTL Boulevard. “Het is zó onaantrekkelijk!” Dave is iets voorzichtiger en reageert met: “Ik vind het geen gezicht”, waarop zijn broer hem onderbreekt. “Hij probeert het weer heel netjes te zeggen, maar hij vindt het ook gewoon smerig.”

Bierdrinkende vrouwen

De reacties onder het filmpje zijn niet mals. De een na de andere bierdrinkende vrouw reageert op de seksistische uitspraken van Dave en Donny. “Ik pak zo gelijk een Desperados”, reageert iemand. “Proost, ik neem er nog een paar. Heerlijk zo’n koude goudgele rakker!”, schrijft een andere dame. Voor de beide heren is een bierdouche geen onbekend terrein tijdens hun optredens, maar na deze uitspraken kunnen ze hun borst waarschijnlijk alvast nat maken.

Lees ook: Pas bevallen Monique Smit droomt nu al van een derde kindje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Patrick Harderwijk