Dave Roelvink openhartig over jeugd en thuissituatie

dave roelvink

‘De mooiste dag van mijn leven was toen mijn ouders uit elkaar gingen’

Dave Roelvink heeft het roer helemaal omgegooid, zo laat hij weten in gesprek met Beau Monde. Het voormalige feestbeest leeft nu gezond, mediteert en drinkt en rookt niet meer. De toekomst ziet er dus rooskleurig uit, maar hoe kijkt Dave terug op zijn roerige jeugd?

Geen gezonde relatie

“Thuis was het niet altijd geweldig”, geeft Dave toe wanneer hij terugblikt naar zijn jeugd. “Mijn ouders hadden veel ruzie. Een gezonde relatie tussen hen ken ik niet. Dat is de realiteit. Ze waren ook nooit tegelijk thuis. Als mijn vader kwam, dan ging mijn moeder weg en andersom.” De scheiding van zijn ouders kwam voor Dave dus eigenlijk als een opluchting.

‘Mooiste dag’

“De mooiste dag van mijn leven was toen zij uit elkaar gingen”, vertelt Dave over de echtscheiding van zijn ouders. Daarna werd de jonge Roelvink vooral opgevoed door zijn moeder en zijn oma, maar ook zijn vader bleef gewoon in beeld. “Los van elkaar heb ik altijd alle liefde gekregen die ik nodig had en ben ik nooit iets tekortgekomen.”

Vormende tijd

Liefdevol was Dave’s jeugd dus wel, maar zijn familie heeft hem zeker op een bepaalde manier gevormd. “Een oma die als kroegtijger in de populairste cafés van Amsterdam zat, een vader die zanger was. Als kleine jongen zat ik al aan de pokertafel bij de boeffies.” Dit heeft hem naar eigen zeggen wel een gezellig persoon en een sfeermaker gemaakt. “Dat is onlosmakelijk verbonden met de familie waarin ik opgroeide.”

Het hele interview met Dave lees je in de nieuwste Beau Monde, nu in de winkels!

Lees ook: Goede daad: Dave Roelvink geeft dakloze man volledige make-over

Bron: Beau Monde | Beeld: Brunopress