Verdrietig nieuws: David Cassidy op 67-jarige leeftijd overleden

De zanger werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen

Vannacht is de Amerikaanse acteur en zanger David Cassidy op 67-jarige leeftijd overleden. Dit maakte Cassidy’s familie bekend in een ontroerende verklaring aan People. David werd vooral bekend door zijn vertolking van Keith Partridge in de tv-serie The Partridge Family.

De acteur overleed in het ziekenhuis aan nier- en leverfalen.

Keith Partridge
Bij het horen van de naam David Cassidy zal bij de jongere generatie wellicht niet meteen een belletje gaan rinkelen, maar in de jaren 70 was David dé Don Juan van zijn generatie. Muren van meisjeskamers werden behangen met posters van de popster. Als acteur kennen velen hem als ideale schoonzoon Keith Partridge in de televisieserie The Partridge Family dat van 1970 tot en met 1974 op de buis te zien was.

Cassidymania
Zoals meisjes tegenwoordig rondlopen met de ‘Bieber fever’, had menig tienermeisje destijds last van de ‘Cassidymania’. Ook wist de acteur later harten te veroveren met zijn liedjes, een van de bekendsten is de hit I Think I love You. Een lang leven lag helaas niet in het verschiet voor de hartenbreker. In een ontroerende verklaring aan het tijdschrift People maakte de familie zijn dood bekend: “David stierf omringd door de mensen van wie hij hield, met vreugde in zijn hart en vrij van de pijn die hem zo lang in zijn greep hield. We willen iedereen bedanken voor de enorme steun die ze hem in al die jaren hebben getoond.”

Ziekenhuisopname
Vorige week werd David opgenomen in het ziekenhuis voor lever- en nierfalen. In 2008 maakte de zanger bekend dat hij worstelde met een alcohol- en drugsverslaving, waarvoor hij een aantal jaar later nog kort in een afkickkliniek verbleef. Begin 2017 bracht hij ook naar buiten dat hij aan dementie leed, net zoals zijn grootvader en moeder.

Kinderen
David was meerdere keren getrouwd en kreeg uit zijn tweede en derde huwelijk een kind. Met Sherry Williams kreeg hij dochter Katie Cassidy die in haar vaders voetsporen treedt als actrice. Ze is bekend van onder andere de tv-series Arrow en Gossip girl. Met zijn derde vrouw, Sue Shefrin kreeg hij zoon Beau Cassidy. Beau plaatste nog een emotionele foto op zijn Instagram. 

I’ll always, always love you

Een bericht gedeeld door Beau Cassidy (@beaudevincassidy) op

Bron: Libelle | Beeld: