Kippenvel: Davina Michelle en Snelle zingen samen 17 Miljoen Mensen

Het nummer van Fluitsma & Van Tijn is herschreven naar aanleiding van de coronacrisis

Iedereen in ons land kent iedereen de nederpopklassieker ’15 Miljoen Mensen’ van Fluitsma & Van Tijn. Het is alweer wat jaren geleden – 1996 om precies te zijn – dat het nummer werd uitgebracht. Zangeres Davina Michelle en rapper Snelle hebben het nummer gecoverd en de tekst aangepast aan de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus. Wij hebben er één woord voor: kippenvel!

17 Miljoen Mensen 

De single is uitgebracht als gevolg van de gelijknamige vierdelige concertreeks van Davina Michelle. De zangeres werkt samen met diverse gastartiesten en treedt op in een leeg Ahoy. De artiesten dragen het nummer in de huidige coronacrisis op aan alle hulpverleners, supermarktmedewerkers, leraren én alle andere 17 miljoen mensen in ons land. Het herschreven nummer maakte veel indruk en de positieve reacties stroomden binnen bij medeorganisator Radio 538. Fans hoopten al dat het nummer van Davina Michelle en Snelle zou worden uitgebracht.

Reactie Davina Michelle

Davina Michelle wordt zelf ook overladen met tal van positieve reacties. “Ik ben ongelooflijk trots op Snelle voor het schrijven van deze briljante tekst en op mijn team voor het helpen realiseren van 17 Miljoen Mensen”, reageert ze. Ook Eric van Tijn, een van de schrijvers van het originele ’15 Miljoen Mensen’, reageert lovend op het herschreven nummer. “Ik kreeg meteen kippenvel, ik was zó onder de indruk ervan. En ik voelde meteen dat dit weer een lading heeft. Het komt dubbelhard binnen bij iedereen volgens mij. Ik ben héél erg vereerd.”

Concertreeks Radio 538

Vorige week kwam het eerste concert met Snelle en DI-RECT online. De komende tijd komen er nog drie nieuwe versies van het nummer ’17 Miljoen Mensen’ uit. Ieder concert van Radio 538 eindigt namelijk met dit specifieke nummer. Artiesten Rolf Sanchez, Maan, Emma Heesters, Wulf, Alain Clark en Glen Faria zijn nog te gast bij de concertreeks.

Lees ook: Kijkers genieten met volle teugen van hilarische aflevering Boer Zoekt Vrouw

Bron: RTL Boulevard | Beeld: videostill