De Dolly Dots geven in december dit jaar hun laatste optreden

dolly-dots

Na meerdere comebacks is hun laatste optreden nu echt aangebroken

Slecht nieuws voor alle fans van de Dolly Dots: op 14 december vindt hun laatste optreden plaats. De vijf zangeressen staan dan op het podium van Symphonica in Rosso in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Meerdere keren een pauze

De band Dolly Dots werd in 1978 opgericht en bestond vanaf het begin uit Patty Zomer, Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Anita Heilker, Angéla Kramers en Ria Brieffies. Ze scoorden hits met onder andere Radio en Love Me Just A Little Bit More. Ook in het buitenland was de groep succesvol: Radio behaalde in Japan bijvoorbeeld een platina status. Toch hebben de Dolly Dots meerdere keren een pauze in hun carrière ingelast. In 1988 gingen de zes dames voor het eerst uit elkaar, na teruglopend succes van de band. In 2008 vond er een Goodbye for Now-tour plaats.

Dit jaar nog een aantal optreden

In 2009 overleed Ria op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker, waarna de andere bandleden besloten nooit meer als de Dolly Dots op te treden. Die belofte heeft geen stand gehouden, omdat ze in 2016 een gastoptreden bij De Toppers gaven. Ook werd in 2020 bekend dat de groep een theatertournee zouden gaan doen (de Sister On Tour-tournee). De data voor die tournee zijn door corona verplaatst. Inmiddels is bekend gemaakt dat de Dolly Dots op 11 juni hun laatste festivalshow spelen in de Grote Rietplas in Emmen. Hun allerlaatste optreden zal dus op 14 december plaatsvinden tijdens Symphonica in Rosso.

Lees ook: Lekker loeren! Angela Groothuizen deelt kiekje van vroeger

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress