De gemoederen lopen hoog op tijdens de Eilandraad in Expeditie Robinson

Goed nieuws voor Expeditie Robinson-fans!

‘Zo’n actie is egoïstisch en wanhopig’

De gemoederen liepen hoog op in de meest recente aflevering van Expeditie Robinson. Bondjes worden gesloten en het verraad ligt op de loer. Eén kandidaat wordt het echter iets te veel en spreekt eerlijk over zijn bondje. Dit wordt hem niet in dank afgenomen, wat zorgt voor een erg grimmige sfeer op de Eilandraad. 

Bondje

Thijs, Niels, Dzifa en Niek komen tot de conclusie om een van de sterkste spelers, Vincent Vianen, uit het spel te stemmen. Trouwe kijkers weten dat Niek een goede band heeft met de danser, waardoor zijn eerlijkheid de overhand neemt en Vincent vertelt wat het plannetje van zijn bondje is. Eenmaal aangekomen op de Eilandraad wordt de sfeer er niet beter op. Vincent maakt namelijk meteen duidelijk dat hij van Niek weet dat er een plan is om op hem te stemmen.

Sportief

Na de shockerende bekendmaking van Vincent, kijken de bondgenoten van Niek bezorgd naar hem. “Hij ziet het waarschijnlijk aankomen, dus ik wilde eigenlijk mijn excuses aanbieden dat ik ook op hem ga stemmen”, legt hij uit. “Het was een beetje dom van mij.”

Daarna vertelt Thijs dat hij de plunder heeft ingezet, omdat hij dacht dat hij op deze manier de immuniteitsmunt van Vincent kon stelen. Toch bleek dit in de praktijk iets anders te zijn, aangezien Vincent helemaal geen immuniteitsring had. Toch heeft het plannetje wel gewerkt, en werd Vincent door zijn kampbewoners naar huis gestuurd. De danser pakte dit – na al het liegen en bedriegen – alsnog sportief op. “Ik zal vandaag de 25 mooie dagen die ik heb gehad bij de expeditie niet laten overschaduwen. Want dat is echt fenomenaal, een droom die is uitgekomen. Ik zou het zo nog een keer doen.”

Egoïstisch

Toch wilde Thijs nog wat kwijt over de eliminatie van Vincent. “Het was nooit iets persoonlijks. Je bent super sympathiek, behulpzaam en in mijn ogen, en ik denk dat ik voor iedereen kan spreken, ben je misschien wel de grootste kandidaat om het spel te winnen. Om die reden hebben wij op jou gestemd.” Dan kan Thijs het ook niet laten om zich ook nog even tot zijn bondgenoot te richten. “Solidariteit is iets wat vanzelfsprekend is als je een bondgenoot bent in een groep. Zo’n actie als net is niet alleen egoïstisch en wanhopig, maar ik vind het ook hoogst onnodig voor Vinnie, die dat nu moet horen, en je bondgenoten die hiernaar moeten luisteren. Dat je het even weet. Kijk maar wat je ermee doet.”

Lees ook: Aflevering Chateau Meiland zorgt voor tranen bij kijkers

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Instagram