Onderwerp burenruzie in De Rijdende Rechter bezorgt rechter rode oortjes

Rijdende Rechter

De Rijdende Rechter heeft het er maar moeilijk mee

Het was weer een enerverende aflevering van De Rijdende Rechter. Dit keer vindt de aflevering plaats in het Groningse Scheemda waar Gerda, Michel en Zwanet in een burenruzie verwikkeld zijn. De stellen waren eerst bevriend, maar van vriendschap is nu geen sprake meer. 

Het loopt allemaal uit de hand.

Flikflooien

Ga er even voor zitten, want deze burenruzie is redelijk ingewikkeld. Het begon allemaal toen de anonieme buurman van nummer 67 Gerda en Michel hielp bij het weghalen van een boompje uit de tuin. Het stel nodigde de man uit om nadien nog even een borrel te blijven drinken en Zwanet was daar ook bij. Op die borrel beginnen Zwanet en de getrouwde(!) buurman te flikflooien in Gerda en Michel’s huis. Gerda is daar niet van gediend en verbreekt de vriendschap met Zwanet.

Foute filmpjes

Zwanet vindt dit heel raar en onthult dan een geheim aan Gerda op de brug van het dorp. Ze vertelt dat ze niet alleen flikflooit met de anonieme buurman, maar ook met de man van Gerda! Ze zouden elkaar stoute berichtjes sturen met beelden van naakte mensen. Michel zegt dat dit allemaal gebeurde bij wijze van een grapje, maar presentatrice Jetske van den Elsen laat weten dat dit in haar vriendenkring niet voorkomt en dat dit niet normaal is. Ook de rechter reageert hier gekscherend op door te vragen of er een foute filmpjes Whatsappgroep is in Scheemda.

Niet bewezen

Zowel Gerda als Zwanet wilden allebei een contactverbod om zo met rust gelaten te worden. Gerda beweert dat Zwanet haar bedreigt door haar klem te rijden en dat ze haar goede naam bevuild door roddels. Zwanet wil dat Gerda haar met rust laat en haar haar eigen leven laat leiden. De rechter heeft het er maar moeilijk mee en dat blijkt ook uit de uitspraak van de rechter. Hij zegt dat het onvoldoende aangetoond is dat er sprake is van bedreiging, laster en smaad. Hij legt ook geen contactverbod op, maar de camera die Zwanet geïnstalleerd had moet wel verdwijnen.

Wil je de hele aflevering zien? Je kunt ‘m hier bekijken. 

Lees ook: Kijkers oneens met uitspraak van Mr. Frank Visser: ‘Er klopt niets van!’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NPO | Beeld: videostill NPO