De Villa per direct van de buis vanwege seksueel overschrijdend gedrag

De scènes in de nieuwste aflevering van De Villa zorgen voor veel ophef

Het programma De Villa is per direct van de buis gehaald. Dit besloot RTL nadat er meldingen kwamen over het seksueel overschrijdend gedrag in de afleveringen. De heftige fragmenten verschenen op Twitter en al gauw ging heel het internet los, aangezien dit volgens de Twitteraars een vorm van aanranding zou zijn.

Op Twitter werden twee fragmenten gedeeld.

Losbandig

In de uitzendingen van De Villa zien we een groep singles die volgens een computerprogramma aan elkaar gekoppeld zijn. Het vinden van de perfecte match gaat gepaard met veel drank, feest en losbandig gedrag. In de laatste aflevering van De Villa pakte dit echter niet goed uit. Deelneemster Julia geeft aan dat zij geen kus van Steve wil. “Ik vind dat niet fijn”, maakt ze duidelijk. Steve reageert hier alles behalve begripvol op noemt Julia vervolgens een ‘stumper’ en ‘dramaqueen’.

En meer

Niet alleen het akkefietje tussen Steve en Julia verscheen op Twitter, maar ook een ander fragment uit de laatste uitzending zorgde voor veel kritiek. In dit fragment zien we Jady – die vanwege de alcohol compleet de weg kwijt is – op haar slaapkamer. José – de man in kwestie – loopt de kamer van Jady in. In de camera vertelt José aan de kijkers thuis: “Ik ben bloedje geil.” We zien vervolgens Jady in diepe slaap op haar bed, terwijl José ernaast kruipt en z’n kans grijpt door Jady aan te raken en er vervolgens bovenop te kruipen.

Van de buis

Vanwege de ophef en heftige beelden is het tv-programma inmiddels door RTL van de buis gehaald. “Dat er tot twee keer toe scenes worden uitgezonden die iets anders suggereren, kunnen we niet tolereren en we bieden hiervoor onze excuses aan”, geeft de woordvoerder van RTL aan. “Er wordt een grondig onderzoek gestart met de desbetreffende inhoudelijk verantwoordelijken bij de zender en bij producent Blue Circle om te achterhalen hoe dit fout heeft kunnen gaan en vooral hoe we dit in de toekomst voorkomen.”

Ophef

De reacties onder het fragment dat op Twitter gedeeld wordt, zijn niet mild. ‘Ik hoop dat ze aangifte doet’, ‘Dit is zo walgelijk’ en ‘Dit is aanranding op tv’, klink het op Twitter. Ook presentator Tim Hofman laat weten dat dit absoluut een kwade zaak is. ‘Oja. RTL 5, in programma De Villa, dacht: meid helemaal van de wereld, geeft geen blijk van wil tot seks en guy ‘is nou eenmaal geil’ en duikt er bovenop. Dan zetten we daar een grappig muziekje en ludieke voice over onder’, schrijft Tim Hofman op Twitter.

oja. dus @RTL5 -in programma De Villa- dacht: meid helemaal van de wereld, geeft geen blijk van wil tot seks en guy ‘is nou eenmaal geil’ en duikt er bovenop. dan zetten we daar een grappig muziekje en ludieke voice over onder. pic.twitter.com/MUE6lkl16s

“Dit is géén knuffelen. Dit is niet onschuldig”, klinkt het op Twitter.

Lees ook: Nick en Simon presenteren aankomend seizoen Beste Zangers

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube